Ben basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum... Ben de arac icindeki seslere takintili birisiyim...
Uzun yillar (1973'ten beri) Audi kullanicisi oldum... O zamanlar Turkiye'de Audi markasi taninmazdi bile...!!! Sonra bir ara, yeni piyasaya cikan sifirda bir Mitsubishi Carisma GDI aldim... Daha ilk gunden arka taraftan bir "dizirti", sol kapidan da her gaza, frene basista bir metal yuvarlanma sesi gelmeye basladi... Goturmedigim servis, sokulmeyen kapi ici, vs... kalmadi... Ayni sesler hep devam...
Sonunda, o zamanlar Topkapi'daki ana merkezine goturdum... Uzun bir arastirma sonunda, arkadan gelen "dizirti"nin sun roof'un tavan icindeki ayaklarindan birinin vidasinin eksik olmasindan kaynaklandigi, kapi icinden sandigimiz ve bulamadigimiz metal yuvarlanma sesinin de, kapi icinden degil marspiye icinden geldigi teshisi konuldu... Borulari test eden X-ray cihazina benzer bir aletle marspiye kontrolu sonrasi, sun roof'un eksik vidasinin marspiye icinde (nasil girmisse...) oldugu anlasildi ve buyuk ugras sonunda da cikartildi... Oyle bezmistim ki, daha 1000 km olmadan Mitsubishi'yi sattim, A6 aldim...
Demem o ki, Japon uretimindeki bana ratslayan bir hata, Alman orijinli araclara guvenimi arttirdi... 2004'ten beri de Audi konforunu Skoda Superb ile yasiyorum...
Sizler de kapi ici diye dusundugunuz bazi seslerin, baska yerlerden de gelebilecegini aklinizdan cikartmayin...
Herkese dertsiz, tasasiz, kazasiz keyifli surusler...
Sevgiler