škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Şoför kapısından gelen sinir bozucu sesler

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
bu tür kronik arızalara bütün süperbler aday.benki 10.000 belki 20.000 de.Gördüğüm kadarıyla herkes süperbinin üzerine titriyor.Demem o ki ben çok dikkatli kullanıyorum benim aracıma olmaz dememek lazım.Güneşin altında iki gün kalsın ve ardından araçla şehirler arası düşük kalite bir asfaltta yolculuk yapın.Duymadığınız sesler dutabilirsiniz.Bu durum araçların doğasında var.Süperb sessiz de olunca ufak tefek sesler bile kulağa nahoş geliyor

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Fikret_55;622251
bu tür kronik arızalara bütün süperbler aday.benki 10.000 belki 20.000 de.Gördüğüm kadarıyla herkes süperbinin üzerine titriyor.Demem o ki ben çok dikkatli kullanıyorum benim aracıma olmaz dememek lazım.Güneşin altında iki gün kalsın ve ardından araçla şehirler arası düşük kalite bir asfaltta yolculuk yapın.Duymadığınız sesler dutabilirsiniz.Bu durum araçların doğasında var.Süperb sessiz de olunca ufak tefek sesler bile kulağa nahoş geliyor

Kesinlikle katılıyorum.Aslında araç sessiz ve bunu araca yakıştıramadığımız için ve araç genel itibariyle sessiz olduğu için göze çok battığı kanaatindeyim bende.Keşke o da olmasa diyor insan ama hepsi kul yapımı ordan olmazsa başka yerden :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı fatihatilla

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.youtube.com/otodunyam
Ayni sorun benim sağ arka kapida var kalitesiz asfaltta aman Allahım nasıl gıcırtı anlatamam.

Çevrimdışı kızılsultan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Benim şoför kapısından da aynı ses geliyor. 22bin nüfuslu bir ilcedeyim yollar doğalgaz, atık su vs. İçin kazıldı. Köy yolları bile şehir içinden çok çok kaliteli gerisini siz düşünün. Sürekli asfaltta kullananların ses duymaması normal. Stabilize yola girip bir denemeleri gerekir. Bence kapı içinde serbest bir kısım olabilir cam mekanizması ile ilgili.

Çevrimdışı eren1977

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ben de ses konusunda çok dikkatli biriyimdir, aracın herhangi bir yerinden ses geliyorsa ilk fırsatta gidermeye çalışırım. Ancak 24.000 km'deki 2016 model aracımın kapılarından veya camlarından bozuk yollar dahil herhangi bir ses gelmiyor.

Öncelikli olarak sesin kaynağını tespit etmek gerekiyor. Kapı ayarlarında boşluk varsa bozuk zeminlerde kilit karşılıklarından tıkırtı sesi gelecektir. İlk bakılması gereken yer burası. Buradan gelmiyorsa bu kez döşemenin sökülmesi gerekir.

Çevrimdışı bluevelvet

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dawn;622248
Bu ses (tıkırtı) kapının içinden geliyor gibi. Belki de kullandığımız kötü asfaltlı yollarda içerde bir parça kırılmış, yamulmuş vs. durumdadır ve bu nedenle de herkesin başına gelmiyor olabilir. Bu ses başladığında araç yaklaşık 1 yaşındaydı ve ilk olarak sanırım Zonguldak sınırları içinde Devrek-Çaycuma yolundaki kötü asfalatta 100km üstü giderken sesi duymaya başladık. (Stabilize yol değil bildiğiniz şehirlerarası yolun asfalt kalitesi çok kötü ve yer yer patates tarlası gibi; sarsılmamak için 60-70 ile gitmek gerekiyor.) Şu anda ise İstanbul içindeki ara sokaklarda bile 20-30 ile giderken yoldaki yamalar dahi tıkırtılara neden oluyor. Bir de şunu fark ettim; her sarsıntıda değil yalnızca aracın esnediği sarsıntılarda kendini belli ediyor. Bayram sonrası tekrar servise gitmeyi düşünüyorum ama çözebileceklermiş gibi gelmiyor.
Camlar 1cm kadar açıkken de geliyor mu ses.

Çevrimdışı Wolowow

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bluevelvet;622350
Camlar 1cm kadar açıkken de geliyor mu ses.

Çözümünü söyleyeyim size. Cam açıkken bu ses gelmez. Çözümü şu kapı döşemesiyle camın arasında 4cm genişliğinde cam fitili var kapı döşemesini esnetip fitili çıkarın silikon spreyleyip tekrar oturtun ses mes hiçbişey kalmayacak.

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar kapılardan gelen gıcırtı seslerini hemen hemen cogu kişi aracında yaşıyor servisler bişey yapamıyor. Silikon sprey aıkıp bir iki günlüğünede olsa sesi kesiyorlar, sonrasında gıcırtı sesleri tekrar baslıyor ama camları hafif açınca gıcırtı sesleri gidiyor.  Bunun çözümünü ben buldum uyguladım ve bir hafta aracı sürekli denedim ve sonuc süper. gıcırtı sesleri bitti . arabayı kullanmaktan  ilk aldıgım gün gibi zevk almaya basladım birazdan fotograf atıp,  nerelere nasıl uygulama yapılacak ılan yerleri göstereceğim arkadaslar. İnşallah benim gibi sizde iyi sonuclar alırsınız  

Çevrimdışı omergenc23

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Rache;622852
Arkadaslar kapılardan gelen gıcırtı seslerini hemen hemen cogu kişi aracında yaşıyor servisler bişey yapamıyor. Silikon sprey aıkıp bir iki günlüğünede olsa sesi kesiyorlar, sonrasında gıcırtı sesleri tekrar baslıyor ama camları hafif açınca gıcırtı sesleri gidiyor.  Bunun çözümünü ben buldum uyguladım ve bir hafta aracı sürekli denedim ve sonuc süper. gıcırtı sesleri bitti . arabayı kullanmaktan  ilk aldıgım gün gibi zevk almaya basladım birazdan fotograf atıp,  nerelere nasıl uygulama yapılacak ılan yerleri göstereceğim arkadaslar. İnşallah benim gibi sizde iyi sonuclar alırsınız  

Sabirsizlikla bekliyoruz

Çevrimdışı EnginT

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ben basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum... Ben de arac icindeki seslere takintili birisiyim...
 Uzun yillar (1973'ten beri) Audi kullanicisi oldum... O zamanlar Turkiye'de Audi markasi taninmazdi bile...!!! Sonra bir ara, yeni piyasaya cikan sifirda bir Mitsubishi Carisma GDI aldim... Daha ilk gunden arka taraftan bir "dizirti", sol kapidan da her gaza, frene basista bir metal yuvarlanma sesi gelmeye basladi... Goturmedigim servis, sokulmeyen kapi ici, vs... kalmadi... Ayni sesler hep devam...
 Sonunda, o zamanlar Topkapi'daki ana merkezine goturdum... Uzun bir arastirma sonunda, arkadan gelen "dizirti"nin sun roof'un tavan icindeki ayaklarindan birinin vidasinin eksik olmasindan kaynaklandigi, kapi icinden sandigimiz ve bulamadigimiz metal yuvarlanma sesinin de, kapi icinden degil marspiye icinden geldigi teshisi konuldu... Borulari test eden  X-ray cihazina benzer bir aletle marspiye kontrolu sonrasi, sun roof'un eksik vidasinin marspiye icinde (nasil girmisse...) oldugu anlasildi ve buyuk ugras sonunda da cikartildi... Oyle bezmistim ki, daha 1000 km olmadan Mitsubishi'yi sattim, A6 aldim...
 Demem o ki, Japon uretimindeki bana ratslayan bir hata, Alman orijinli araclara guvenimi arttirdi... 2004'ten beri de Audi konforunu Skoda Superb ile yasiyorum...
 Sizler de kapi ici diye dusundugunuz bazi seslerin, baska yerlerden de gelebilecegini aklinizdan cikartmayin...
 Herkese dertsiz, tasasiz, kazasiz keyifli surusler...
 Sevgiler
Engin Tunçay

Çevrimdışı clutter

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Rache;622852

E hani hocam çözüm. Bekliyoruz.

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
[/url][/IMG]Arkadaslar kusura bakmayın tatilde oldugum için ilgilenemedim.
Arkadaslar resimler ekte görebilirsiniz kapıyı açıp üst kısmında plastik aksamlar var kapı kapanınca kaportaya temas ediyor.  Orası plastik değil hafif kumaş gibi uzun fitil.  Resimde işaretlemişim. Yapmanız gereken bir tane wd40 almanız ve bütün kapılarda işaretledigim yerlere bolca sıkın hiçbir zararı yok korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Saygılar deneyin 12 tl bir masrafınız olacak arkadaslar daha en ufak bir ses

[/url][/IMG]
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 15:18:30 Gönderen: Rache »

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13961]Rache[/MENTION] hocam resimler gözükmüyor bende link kırık görünüyor nasıl düzeltebiliriz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı ecz.taha

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Rache;623039
[/url][/IMG]Arkadaslar kusura bakmayın tatilde oldugum için ilgilenemedim.
Arkadaslar resimler ekte görebilirsiniz kapıyı açıp üst kısmında plastik aksamlar var kapı kapanınca kaportaya temas ediyor.  Orası plastik değil hafif kumaş gibi uzun fitil.  Resimde işaretlemişim. Yapmanız gereken bir tane wd40 almanız ve bütün kapılarda işaretledigim yerlere bolca sıkın hiçbir zararı yok korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Saygılar deneyin 12 tl bir masrafınız olacak arkadaslar daha en ufak bir ses

[/url][/IMG]

ilk fırsatta bunu uygulayacam.