Yok estagfurullah. Makine Mühendisinden mühendisine fark var. Wolfsburg'daki mühendisin gidip hizmetçisi olunulur tarafımdan, :lol: yeter ki bişiler kapayım diye ama bide benim liseden devre arkadaşlarım var, Mak. Müh. okur kendileri 2-3. sınıf olanıda vardır üst devrelerim. Hala motor nedir nasıl çalışır, şanzıman nedir ne değildir kabasından başka bişi bilmez. Anlatırım bazen muhabbet döner, garip garip bakarlar yüzüme bi mal olurum sessizlik falan olur.
Bi boy matematik var adamlarda
Anahtar versen eline daha kaputu açamaz öle tipler var.
Ben Makine okumak isterdim ama eğitim sistemi zaafiyetleri işte. Seneler evvel, ben ezelden beridir biyolojiden ve kimyadan nefret ötesi nefret ederim. Hep 1 alırdım. Haliyle sayısal seçmem yersiz olurdu.
Matematik konusunda tek yaptığım şey sadece konunun mantığını anlamak oldu, çoğundada hocanın yöntemlerini beğenmezdim daha kısa yollar geliştirirdim test sistemine göre :kiki:
Velhasıl, o gıcık latince dersi gibi biyoloji yüzünden (hala aklımdadır hoca hayven ve bitki hücresi farkını saydırırdı :lol:) ve o asla anlam veremediğim bileşikmiş şundan 3 atom bundan 2 molekül hop şu olur bu bileşik yapar bu yapamaz vs... Kimya dersi yüzünden gittim EA seçtim. EA oluncada mühendisik maalesef seçemiyoruz.
Ahada bi makine eğitimine aç meraklı adam yitti gitti. Kitabı ezberleyip şıkları seçen ama pratiği, kreativitesi olmayan onlarcası oldu makineci... Hata benim kimseye suç bulmuyorum asla ama SİSTEM SAPIKÇASINA BOZUK BİR SİSTEM!!!
Geri bi ülke olduğumuz için herkes üni okusun eğitim seviyesi artsın vs... bi ton şeyler yapılıyor kontenjandır şudur budur artırılıyor, meslek lisesi yok imam hatip liseside girsin vs...
Yav bunlar sapkınca hareketler. Bi üniversite öğrencisi olarak uzaktan bakıp bakıp bazen düşüncelere dalıyorum Gazi Üniversitesi-İİBF içerisinde. Ulan diyorum Hakan, o kadar çok öğrenci var ki, bunların %35 i inektir diyom. KPSS'de inekleyen beni geçer diyorum. Lan ben burdan mezun olsam nolurum diyorum. Sırf Almanca ve İngilizce bildiğim içinde herkes iş vermez, yada KPSS'de yine bi avantajı yok, bi KPDS kek işte. Bari diyom öğretim üyeleri beni sever, derslerde hep geyik yaparız ,, hani amfide adı bilinen ender tiplerden :p bari okulda kalsam ney diyom onada 3 ortalama lazımmış, dedim koy rahvan gitsin :lol: Okul yine ineğe kalır
Amerikada falan herkes üniversite falan okumuyor ha! Orada devlet üniversitesi falan yok! Yılda 30.000 doları veren yada başarı bursu kazanan adam okuyor. Yok öle ota boka üniversite okumak. Üniversite nedir arkadaş yav! Üni okumayan adam öküz mü? Benim babam üni okumadı ama =her babanında ellerinden öperim= devlet gibide adamdır yapmadığı iş, becermediği meslek yok çiftçilikten, çobanlıktan tut askerliğe, ordan tut yöneticilğe, hukuk konusundada uzman oldu çıktı, geç onu finansman yatırımcılığına kadar. Demek ki öküz olmamak için üniversite okumaya gerek yok. Hani diyorum bu Üniversiteler mi öküzleştiriyor yoksa insanları???
Lan Hakan bide 4-5 sene okuyup masraf ediyoz boşa gidiyor diyorum bi sürü para :hanz:
Keşke çekirdekten başlayıp otomotiv dünyasında bi işim olsa idi. Yada olabilecek olsa idi.
Ama bizim Türk milleti sapkındır. Hemen önce ailem olmak üzere tepki gelir okuda büyük adam ol şeklinde (hak veriyorum hata değil, ama sapkınlık toplumdan geliyor)
ABD'de herkes işini gücünü gördü, herkes okuyacam kavgasına girip at yarışına at hazırlar gibi ana babalar çocuk hazırlamadı. Ama devlette imkan verdi aha sonuç ortada. Adamlar bi kaç senede (bizim tarihimiz yanında bi kaç gün kalır ABD yaşı) egemenlik kurdu.
İngiltere ha keza öyle. Herkes mi üni okuyor yav, orda çok garip karşılanır ha böyle şeyler.
Ama eğitim seviyemiz yine düşük olur yine düşük olur... Eğitim deyince olaya akademik olarak bakıyor vatandaş. Bunun meslekisi var, vatandaşlık bilinci var, verimli olma, iş ahlakı, dürüstlük gibi bi çok etmen. O da bizde pek yok.