Aslında sürüş olarak Mondeo'dan hiç bir üstün yanı yok.Mondeonun süspansiyonları daha iyi çukurlarda kasislerde,malzeme kalitesi daha iyi,daha pahalı bir otomobil hissi veriyor,ses yalıtımı düşük hızlarda superb yüksek hızlarda mondeo daha iyi.Superb'te motor sesi çok az,hacmi eşsiz,malzemeler güzel tatmin edici,standart ses sistemi güzel ama Sony bariz daha iyi.Manuel vitese ve 430 litre bagaja razıysan kesinlikle D sınıfında en iyi araba mondeo yoksa tartışmasız superb diyorum ben.Mondeo'da her ne kadar çok güzel opsiyonlar olsa da biraz donanım eksikliği de var.Mesela,elektrikli hafızalı koltuk,anahtarsız giriş,kendisi devreye girmeyen el freni(otomatik devreden çıkıyor ama) vs...Benim arabanın prestige'ten tek farkı jant ve koltuk.Ama bu haliyle bile 12 bin TL daha ucuz prestige'den.O koltuklara 10.000 TL vermek benim gibi koltuk kılıfıyla kullanacak adama biraz fazla geldi.Jantı'da 2400TL ilerde belki sevdiğim jantı alır takarım eskileri satıp.Her ne kadar hızlı kullansam da 180'i çok geçen biri değilim zaten yol da yok.Genelde 140-150 yle gidiyorum.Bu hızlarda tüketim çok olursa beni üzebilir.
Ortalama kaç ay beklerim arabanın gelmesi için?Arabamı da satılığa koydum satılırsa o süre zarfında neye bineceğim düşündürüyor beni.Business gri doğru bir tercih mi yoksa beyaz mı almalıyım?