škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Amortisörlerden ve ön düzen den gelen sesler

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Herkese merhabalar. Aracim 2017 model prestij Paket. 6 bin km de. Eski taş kaldırımlı yollardan giderken aracın sağ ve som alt taraflardan çok tıkır tı geliyor sanki amortisörler çok sert ve konforu etkiliyor acaba 18 inç lastiklelrden mi geliyor. Ayrıca büyük tumseklerden geçtiğinde araç salınımı acayip geliyor ve amortisörlerden yine aynı sesler geliyor bu sorun sizlerde de varmı acaba teşekürler..

Çevrimdışı eren1977

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
2016 1.4 tsi aracımda da 18'lik jantlar mevcut. Taş kaldırımlı yollardan geçerken herhangi bir ses gelmiyor ancak kasislerden düşük hızda durmadan geçince ön süspansiyondan bazen ses geliyor. Yumuşak süspansiyondan dolayı amortisör sonuna kadar dayanıp vuruyor olabilir diye düşünüyorum. Nitekim bir süre önce rot ayarı yaptırdım, herhangi bir boşluk veya bozukluk yoktu.

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: eren1977;624429
2016 1.4 tsi aracımda da 18'lik jantlar mevcut. Taş kaldırımlı yollardan geçerken herhangi bir ses gelmiyor ancak kasislerden düşük hızda durmadan geçince ön süspansiyondan bazen ses geliyor. Yumuşak süspansiyondan dolayı amortisör sonuna kadar dayanıp vuruyor olabilir diye düşünüyorum. Nitekim bir süre önce rot ayarı yaptırdım, herhangi bir boşluk veya bozukluk yoktu.

Servise bakıma gittiğimde soyleyeyim ozaman teşekürler ilginiz için

Çevrimdışı Celalsn

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: eren1977;624429

kasislerden geçince aynı olay bendede oluyor. Bende kafamda sizin gibi yorumladım. Sanki böyle sonuna dayanıp Tak diye vuruyor

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Celalsn;624478
kasislerden geçince aynı olay bendede oluyor. Bende kafamda sizin gibi yorumladım. Sanki böyle sonuna dayanıp Tak diye vuruyor

Aynen öyle oluyo abi bende bundan önce cruze vardı onda boyle değil di çukurlardan geçerken gayet iyi emiyodu amortisörler bunda böyle olması canımı sıktı

Çevrimdışı Forever

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Amortisorlerin sesli calismasi ve sona dayaninca urkutucu bir ses cikarmasi VAG grubunun normal araclarinda ortak sorun. Benim eski passatta da vardi superbde de var ama arkadasin A4 te ses yok.

Çevrimdışı eren1977

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
2012 ve 2013 Jetta 1.4 tsi aracımda bu sorun yoktu ama onun süspansiyonu bu kadar yumuşak değildi.

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Hiç hoş bi durum değil bu ama tek şikayetim bu değil bozuk yollarda vites 2 den 1 é düşerken aşırı ses yapıyo sanki altan koptu gidiyor şanzuman

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
2016 model 1.6 dsg aracımda da aynı sorun var. Malesef sol ön taraftan lıkırtı sesi geliyor tali yollarda. 2.vitesten 1 e attıgında yine şnUmandan ses geliyor trıkk diye malesef bu aorundan delirmek üZereyim

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DEA2302;624420
Herkese merhabalar. Aracim 2017 model prestij Paket. 6 bin km de. Eski taş kaldırımlı yollardan giderken aracın sağ ve som alt taraflardan çok tıkır tı geliyor sanki amortisörler çok sert ve konforu etkiliyor acaba 18 inç lastiklelrden mi geliyor. Ayrıca büyük tumseklerden geçtiğinde araç salınımı acayip geliyor ve amortisörlerden yine aynı sesler geliyor bu sorun sizlerde de varmı acaba teşekürler..

Aynı sorunu birebir yaşıyorum daha yeni yeni olmaya basladı. Bozuk parke tali yollara gelince  tlık tlık sesler geliyor ama asfalta geçince giçbişey olmuyor ses gelmiyor. Bana en yakın servis 200km uzakta. O yüzden kendim babamla beraber bir bakalım dedik skoda servisinde çalışan arkadaşım var burada denedi baktı şansa bir ses çıkmadı. Sonra tek basıma kullanıtken yine aynı ses gelmeye başladı sanki sol amortisör patlamışçasına ses geliyor. Taki babam kaputu açana kadar. Kaputu açtı Orada SİGORTA KUTUSU var sağ üst tarafta. O inanılmaz derecede boşluk ypmiş şaşırdım,onu sağa sola salladık tlık tlık diye ses cıkarmaya başladı ve acaba dedik. Hemen çift taraflı yapışkan bant getirdik sağdan soldan iç tarafından yapıştırdık ve yola çıktık ve sonuç ses %85 gitti. Zaten diyer lıkırtı sesi hem skodanın yumuşak süspansiyonlarından hemde 18 inç jantlardan vde çok sert lastik olan pirelliden kaynaklanıyor bu hemen hemen herkeste car hafif vurma lıkırtı sesi.

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Rache;624523
Aynı sorunu birebir yaşıyorum daha yeni yeni olmaya basladı. Bozuk parke tali yollara gelince  tlık tlık sesler geliyor ama asfalta geçince giçbişey olmuyor ses gelmiyor. Bana en yakın servis 200km uzakta. O yüzden kendim babamla beraber bir bakalım dedik skoda servisinde çalışan arkadaşım var burada denedi baktı şansa bir ses çıkmadı. Sonra tek basıma kullanıtken yine aynı ses gelmeye başladı sanki sol amortisör patlamışçasına ses geliyor. Taki babam kaputu açana kadar. Kaputu açtı Orada SİGORTA KUTUSU var sağ üst tarafta. O inanılmaz derecede boşluk ypmiş şaşırdım,onu sağa sola salladık tlık tlık diye ses cıkarmaya başladı ve acaba dedik. Hemen çift taraflı yapışkan bant getirdik sağdan soldan iç tarafından yapıştırdık ve yola çıktık ve sonuç ses %85 gitti. Zaten diyer lıkırtı sesi hem skodanın yumuşak süspansiyonlarından hemde 18 inç jantlardan vde çok sert lastik olan pirelliden kaynaklanıyor bu hemen hemen herkeste car hafif vurma lıkırtı sesi.

Kontrol ettim ancak bendeki sağlam oynamıyor amortisörlerden geliyo anlaşılan

Çevrimdışı Forever

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araciniz otomatik ise sansumandan geliyor olabilir. Passatlarda kuru tip 7 ileri DSG kullanilmaya basladiginda herkesin ortak sorunu idi bozuk yollarda likir likir ses gelmesi. Yeni nesil araclarda sorun cozuldumu bilmiyorum.

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Forever;624597
Araciniz otomatik ise sansumandan geliyor olabilir. Passatlarda kuru tip 7 ileri DSG kullanilmaya basladiginda herkesin ortak sorunu idi bozuk yollarda likir likir ses gelmesi. Yeni nesil araclarda sorun cozuldumu bilmiyorum.

Evet otomatik arkadaşın Passatı da kullandım aynı sesler onda da mevcuttu malesef.. Dsg ye  yeni güncelleme gelecekmis ama bakalım  inş çözülür

Çevrimdışı Rache

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı YuNurs23

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Rache;624697
Dsg ye güncellemenin ne zaman geleceğini biliyormusunuz

Serviste ki yetkililer kısa zamanda gelecek dediler tam tarih söylemediler