Bolu 'da yaşıyorum anlatmama gerek yok sanırım buradaki Kar Soğuk olayını.
Kışın gerçekten " KAR GEÇİT VERMİYOR " dedikleri olay tam olarak bizde yaşanıyor.
Sabah kalktığınız zaman ( Garajınız yoksa ) Aracınızı temizlemek ve Trafiğe çıkar duruma getirmek 15-20 dk'nızı alabiliyor.
Aşırı soğuk olduğundan Kapı kolları donuyor, Fitiller buz tutuyor, Kapılar ve Otomatik camlar açılmıyor, Camlar açılırsa da kapanmıyor, Kışın en büyük problemlerden birisi otomatik cam makaralarının buz tutup siz cama basınca " tık tık tık " yaptıktan sonra içeriden kırılması olayıdır. Neticede buz tutulan mekanizma sizin basmanızdan dolayı kırılıyor içeride ve siz Eksi 10 derecenin altında Kar yağan bir havada sanayiye kadar Gitmek zorunda kalıyorsunuz... Ki ben bu durumu benim FabiaI (mk1fabia)'Da yaşamıştım. İnşallah bu sene tecrübelerimden yararlanarak bu hataya düşmeyeceğim
Lastikler... Petlas SnowMaster kullanmayı düşünüyorum. Kışın Abant, Gölcük ve Kartalkaya'ya çıkmayı düşünüyorum ve Tabii ki buralara çıkarkende Video çekmeyi düşünüyorum.
Yoğun kar yağışının olacağı söyleniyor. Bu sabah itibariyle de Bolu 'da yüksek kesimlerde (1200 rakım gibi yerlerde) kar yağdığı bilgileri geldi.
Sabah motoru baya ısındırmak ve öyle yola çıkmak,
Karların tam olarak temizlenmesi,
Lastik ve Camurluklar arasında Kar Kalmaması,
Doğru Lastik basıncı,
Doğru Cam temizleme çok önemli.
Herkese Güvenli sürüşler dilerim arkadaşlar.