Pirelli P7 ise direkt çöpe atın bence çünkü lastik yanakları çok dayanıksız. Benim lastiğin biri kaldırıma sürterek yarılmıştı. Lastikte oluşan yarıktan lastiğin kalınlığı az çok anlaşılıyordu ve resimden gördüğüm kadarıyla lastiğin delinmesine ramak kalmış. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz yoldaki bir bozukluk bile lastiğin patlamasına neden olabilir. Tamir olsa bile en fazla stepne olarak kullanılmalı bence.
P7 bu kadar kolay patlayınca tüm lastikleri CSC5 (235/45R18 98Y XL) ile değiştirdim. Yeni lastiğin birini 100 km bile yapmadan bazı kaldırımlarda bulunun mantar şeklindeki lastik katili beton dubaya (Kadıköy'ün ara sokaklarında çok var bunlardan) yedirmiştim ve yanakta yaklaşık 1 cm çapında ve 3-4 mm derinliğinde bir oyuk oluştu. Lastikçiye bunu sorduğumda endişe etmemem gerektiğini söylemişti. Nitekim bu şekilde 25 bin km'den fazla kullandım; nice oyuklara düştüm, kaldırım gibi kasislerden geçtim, kötü asfaltta hızlı gittim, mıcıra da girdim, bozuk köy yollarında da kullandım; nazar değmesin, hiç bir sorun yaşatmadı. Sağlamlık açısından yaz lastiği olarak CSC5 öneririm.