tesekkurler bilgi için bu ceviricilerle arac aku de sarj edilebiliyor mu ? birde dediginiz ceviricilerde normal fiş girisinden farklı bir giris gorunuyor bazılarında normal priz girisi gibi girisler var ayrı aparat mı gerekiyor ?
220 çevirici çıkışları topraklı priz yapısındadır. doğru akım çeken cihazları çalıştırmada pek sorun çıkartmazlar. ancak buzdolabı gibi ilk çalıştırmada yüke binen motora sahip cihazlarda sorun çıkıyor. bu sorunuda ihtiyacınızdan biraz daha fazla watt gücüne sahip bi çeviriciyle çözersiniz.
örnek şebeke elektriği yok 600 watt gücünde bi çeviriciniz var ancak siz 500 watt gücünde polisaj çalıştırmaya kalktınız. rakam olarak çalıştırması lazım ancak cihaz yüke bindiğinde devre dışında kalır, ancak lcd tv, laptop tarzında küçük watt çeken cihazlarda sorun olmaz. Eğer alacaksanız ve amacınız lcd tv, laptop gibi cihazları çalıştırmak ise 600 watt aşağısına bakmayın derim.
bazı cihazlarda watt değeri yazmaz amper değeri yazar. mesela 1 amper 220 volt şeklinde bunun watt değeri 220 dir. 0,5 amper 220 volt için watt değeri 110 dur.
formülü şu şekilde.
Güç ( Watt )= Akım ( Amper ) x Gerilim ( Volt )
son olarak araç şarj eder mi demişsiniz. 220 çıkıştan giriş yapayım, 12 v girişten de çıkış şeklinde aküye bağlayayım şeklinde düşündünüz sanırım. ha işte bu olmaz. bu cihazlar tükürdüğünü yalamazlar.