gizli özellikler vag kablosuyla aracın beynine girerek yapılıyor. anlamamaları imkansız bugün cep telefonuna bile versiyon atın android tabanında girip baktıklarında bile kaç kere rot işlemine tabi olduğu yazıyor. Bence kesin emin olmadan anlamazlar demeyin. Bu aygıt direk beyne giriyor ve servisler genelde iyi niyete tabi tutuyorlar fakat aracınız pert olursa iyi niyet gibi bir durum söz konusu değil direkt olarak karşınıza çıkacak bir durum. yaptırmak garantiyi bozar sadece servis insiyatifine kalmışsınız.
Ben tüm gizli özellikleri açtırdım. hatta yağmur sensörü bile takıp kodladım ardından kapı kumandası ile beyin arasındaki bir problemden dolayı servise götürdüm. Beyindeki iki tane ünite bile garanti kapsamında değişmesine rağmen servis ne gizli özellikleri ne de ekstradan takılan sensörü farketti.
Yani servis garanti süresi içindeki araçları bizim kullandığımız kablo benzeri ile bağlanıp derinlemesine bir inceleme-araştırma yapmıyor.
Zaten bunları incelemeye kalksa bir günü harcaması lazım. Servisin de böyle bir lüksü yok zaten. Araba garantideyse hemen ilgili parçayı değştirip gönderme derdindeler.