Giriş Yap
Kayıt Ol
Menü
Ana Sayfa
Yardım
Ara
škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...
škodaturkey.com
»
SKODA MODELLERİ
»
Roomster
»
Arabada onden gelen ses
Arabada onden gelen ses
Alppiah
·
8 ·
12519
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa:
1
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alppiah
Yeni Üye
Arabada onden gelen ses
:
23 Kasım 2017, 16:30:34
Merhabalar, uzun zamandir roomsterimda on takimdan ses geliyor. Baya tok bir ses metalin metale vurmasi gibi degil, nasil tarif etsem; lokur-lokur, guluk-guluk genelde yokus asagi giderken artiyor. Bazen cukur ve tumseklerden gecerkende yapiyor. Bugun ayagimi frenden cekerkende duydum sanki fren pedalinda titresimide hissettim.
Bir ustaya dinlettim surdu arabayi, biliyom biliyom deyip Z rotlari degistirdi ama degisen hic birsey olmadi ses hala net birsekilde geliyor.
Bir fikri. cozumu olan var mi, roomsterinda ayni tecrubeyi yasiyan?
Tesekkurler.
mdindas
hürgeneral
Kahraman Üye
Cevap: Arabada onden gelen ses
Yanıtla #1 :
23 Kasım 2017, 19:14:54
Once bir rot balansciya gidicen, rot, rotil, salincak burclari, z rotlar, amortisor, aks kolu ve bilyalari, ve amortisorler ile helezon takozlari kontrol edilecek. Buyuk ihtimalle frende titriyor ise tabla takozlari.
Alppiah
Yeni Üye
Yanıtla #2 :
27 Kasım 2017, 13:08:26
Tesekkurler yani tek tek parca degistirmekle olmaz, komple on takim elden gecmeli diyorsunuz
Alppiah
Yeni Üye
Yanıtla #3 :
17 Mayıs 2018, 10:15:32
Gelismeleri belirtmek icin tekrar yaziyorum arkadaslkar.
Onden gelen sesler iyice artis olmustu ve hic konfor alamaz oldum arabamdan. 1 aydir da feci tak tuk vurma sesleri basladi.
Skoda yetkili servise goturdum ve onde amortisorlerin yaninda Z rotlari degistirdiler. Araba on duzeninden gelen butun sesler kesildi. Resmen konfor artti. Z rotlara burda stabilizator kolu gibi birsey deniyormus. Kesinlikle sabitleyi ve dengeleyici bir parca.
Umarim sizede yardimci olmusumdur.
mdindas
hürgeneral
Kahraman Üye
Yanıtla #4 :
17 Mayıs 2018, 14:29:33
Hayirli olsun, ancak ilk mesajinizda z rotlar degisti ama duzelmedi demistiniz. Nasil oldu bu is.
rsimsek
Kahraman Üye
Yanıtla #5 :
17 Mayıs 2018, 15:47:34
Ben de merak ettim. İlk değiştiren usta ses kesilmediğinden değiştirdiklerini (z rotları) geri mi söktü?
axener
Yeni Üye
Yanıtla #6 :
03 Haziran 2018, 22:03:40
Aynı sorun bendede var şöför tarafından loklok ses geliyo özellikle motor soğukken daha çok yapıyo sanki. Amortisör takozlarından şüpheleniyorum.
mdindas
hürgeneral
Kahraman Üye
Yanıtla #7 :
30 Aralık 2018, 16:25:50
sorunları ne yaptınız arkadaşlar.. 6 aydır romiciler kayıp olmmuş
Yazdır
Sayfa:
1
škodaturkey.com
»