Teşekkürler. Benim kamera Junsun. Daha önce Olgu Erhan'ın video'larında fusetab konusunu görmüştüm ama sigortayı hangi boy (sizin siparişten gördüğüm kadarıyla mini boy olmalı), sigorta kutusu nasıl sökülür bilemediğimden sipariş vermemiştim. İnternette sigorta kutusu sökümü ile ilgili video'da bulamadım.
Öyle kaldım
Yardımcı olursanız sevinirim.
Selamlar.
Aslında çok basit hemen anlatayım;
direksiyonun solunda altta kalan çekmeceyi sonuna kadar çekiyorsunuz bir noktada takılıyor. orada üst kenarda gördüğünüz tırnaktan kurtarmak için biraz esnetip çekiyorsunuz burada biraz güç uygulamak gerekiyor.
alt ucunda tutan tırnaklarını çekmeceyi kendinize ve yukarı çekince kurtarmış oluyorsunuz ve sigorta kutunuz karşınızda. resimde fuse tab e bağlı kabloda çıplak metal görüyorsunuz onu bantlayın ben bantlamamıştım. dün size cevapları yazarken kabloyu yerine tıkmıştım o sırada şaseye değmiş ve bağlı sigortasını attırmış. kontağı açtım afl hatası verdi. sonra sigortasını değiştirdim sorun çözüldü. tabii kabloyu da bantladım izolasyon bandı ile.
bu da "fuse tab"
soldaki sigorta kamera elektiriği için. sağdaki de çektiğimiz orijinal sigorta.
10A lik bir sigorta çekmiştim. kontak ile kapanıyor bu sigorta. afl sisteminin sigortası imiş. piyasada/sanayide ise 10A altı sigorta yoktu. bu yüzden 10A bir tane de ben kamera akımı için taktım. baştan 2. resimde kabloda siyah uzun sigara gibi bir parça var o da bir sigortalık ve içinde cam 1A sigorta var. yani cihazınız güvende. o önce atar bir sorun olursa.
bu da sigortayı taktığım yer. yan duran bizim eklediğimiz sigortaların altında 2 tane daha diğer sigortalar gibi dik duran 10 A kırmızı sigorta var. ben erişimi kolay olur diye en uçtakini seçmiştim.
elektrik bağlantısı bu kadar.