škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

VIOFO A119 GPS araç içi kamera

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erharp32

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
A118c+gps alın geçin derim ben. A119 ile arasında işlemci farkı ve gömülü gps haricinde bariz fark yok. bu kadar fiyat farkına değmez bence

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

A119 ile kayıtlarımı bilgisayarda izledim. görüntü kalitesi iyi. 60fpsde hızlı hareketlerin kenarlarında bozulma da olmuyor. ayrıca kullandığım Nextbase replay 3 programı ile gps koordinatları, hızımı görebiliyorum. maksimum çıktığım hız, ortalama hız, haritanın üzerinde gittiğim rota bunların hepsi var.
merak edip almak isteyenlere fikir verir umarım.
youtube a da video yükleyeceğim. yolda müzik dinlemişiz gene telife takılırız sanırım :)

foruma yüklendikten sonra gördüğüm kadarı burada lcd ekranı tekrar çektiğimden olduğunu düşündüğüm kalite düşüklüğü var. gerçek görüntü çok daha başarılı.
 programda g-metre de var ama sanırım bizim gpsde böyle bir özellik yok.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2017, 15:32:27 Gönderen: özdil »

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
siparişi geçtim 354 liradan.kargoya verildi.bu fiyatın içinde gps ve cpl de var.cpl ışık yansımalarını önlemek için takılan bir cam.sizin çektiğiniz görüntüde cpl var mı

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Var. yalnız benim ön camda air80 blue film de var. bu yüzden özellikle gündüz çekimlerinde sol üst köşeye doğru gökkuşağı efekti olur hafif. youtube a bir video yüklüyorum linkini koyacağım.

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
çakmaklıktan mı kullanıyorsunuz yoksa sigortadan ya da obd den enerji mi aldınız.Çakmaktan kullananların bir şiketi car.Bazı araçlarda benim megan 1 de vardı kontağı çevirirken çakmaklıktaki elektriği kesiyor.böyle olunca da birinci kontakta elektrik alarak açılan a119 ikinci kontak yani marşla elektrik kesiliyor ve kapanıyor.Kullanıcının tekrar düğmeye basarak a119 u aktif etmesi gerekiyor.Zannedersem bizim araçlarda bu sıkıntı yok.Ben muhtemelen çakmaklıktan kullanacağım.Bir sorum daha olacak.Aynanın oradan kabloyu gezdirirken kabloyu gizlemek kolay oluyor mu

Çevrimdışı wertasd

• Sabreden Derviş
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben sırf bu yüzden hala kullanamıyorum. Elektriği kesse on numara olacaktı benim için.
Sigortayıda ellemek istemiyorum ama sanırım bende Özdil Bey gibi oradan bişeyler yapacağım. [MENTION=11488]özdil[/MENTION] Özdil Bey, sigorta kapağının açılması falan kolay mıdır? Biraz detay verebilir misiniz?

Selamlar

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Fikret_55;630102
çakmaklıktan mı kullanıyorsunuz yoksa sigortadan ya da obd den enerji mi aldınız.Çakmaktan kullananların bir şiketi car.Bazı araçlarda benim megan 1 de vardı kontağı çevirirken çakmaklıktaki elektriği kesiyor.böyle olunca da birinci kontakta elektrik alarak açılan a119 ikinci kontak yani marşla elektrik kesiliyor ve kapanıyor.Kullanıcının tekrar düğmeye basarak a119 u aktif etmesi gerekiyor.Zannedersem bizim araçlarda bu sıkıntı yok.Ben muhtemelen çakmaklıktan kullanacağım.Bir sorum daha olacak.Aynanın oradan kabloyu gezdirirken kabloyu gizlemek kolay oluyor mu

sigortadan aldım elektiriği. sigorta kutusuna taktığım ara aparat/kablo ile kolay oldu. sadece a sütununun kaplamasını çıkardım, airbag vs kabloları zaten oradan iniyor. sünger vardı onu çıkardım kablonun ucunu aşağı saldım. bozuk para kutusunu çıkardım. oradan çektim ucunu. kabloyu bir sigortayı çekip oraya taktım. üstüne sigortayı geri taktım. bir de gene yanına 10 A sigorta koydum. Park halinde kayıt için aldığım bir kablo daha var onu da araya taktım. şu anda kontakla kapanan bir sigorta seçtim.
aracın kontağını açtığımda elektirik geliyor cihaza ve kayıda başlıyor. devamlı üzerinde elektirik olan bir sigortadan çekse idim park halinde kayıt da yapabilecekti. bahsettiğim kablonun üstünde kibrit kutusunun yarısı kadar bi kutucuk var, üzerinde giriş minimum 11.6 v diyor. yani park halinde kayıtta iken akünüz 11.6 voltun altına düşünce akımı kesecek. bu şekilde aküsü bitmiş bir araçla karşılaşmayacaksınız sabahları.
park halinde kayıt için de harekete duyarlı kayıt modunu seçerseniz devamlı kayıtta kalmaz enerji tasarrufunuz olur.
benim kullandığım sigorta kontakla açıldığı için arabaya binip kontak açılsın diye marş düğmesine basınca kayda başlıyor, kontağı elle kapatıncaya kadar kayıt sürüyor. start stop da kaydı etkilemiyor. benim istediğim gibi oldu yani.
bu arada o bahsettiğim ara kablonun üstünde ayrı bir sigorta daha var. cam sigorta plastik kutu içinde. 1A o da. zaten cihaza 5v 1A veriyor. 12V 1A lik sigorta ile maksimum 12w çekecek.
aklınıza takılan başka konular varsa sorabilirsiniz.
benim şimdilik karşılaştığım tek sorun aşırı soğuk havalarda kamera açılıyor ama sd kartı okuyamıyor. aracın içi ısınınca o da düzeliyor. öyle olduğunda bir uyarı vermiş oluyor. 2-3 dk sonra kendi düzelmezse de üstündeki düğme ile kapatıp açınca düzelmiş oluyor. sonuçta 10 derece altında bir çok elektronik cihaz çalışmak istemiyor.

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
tşkkrlr.videoyu izledim ve sipariş vermekle yanılmadığımı gördüm:)

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: wertasd;630103
Ben sırf bu yüzden hala kullanamıyorum. Elektriği kesse on numara olacaktı benim için.
Sigortayıda ellemek istemiyorum ama sanırım bende Özdil Bey gibi oradan bişeyler yapacağım. @özdil Özdil Bey, sigorta kapağının açılması falan kolay mıdır? Biraz detay verebilir misiniz?

Selamlar

uygun kabloları sipariş edip montajını yapınca sıkıntı yok.

https://tr.aliexpress.com/item/Original-VIOFO-0801-A119-A119S-A118-A118C-A118C2-B40-Car-Camera-Hardwire-Kit-Mini-USB-Recorder/32806434344.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.kRBSRW

ürünün renk seçeneklerinde sağdakini seçince bana gelen 2 kabloyu da görebilirsin. birisi sigorta kutusunu kesip biçmeden girmen için, diğeri de voltaj düştüğünde akımı kesen ve sigorta içeren bahsettiğim diğer kablo.

siyah renkli yarım ay şeklindeki ucu sigorta kutusunun oradaki bir vidayı gevşetip yandan geçirip tekrar sıktım ve saşe bağlantısını yaptım. kırmızı ucu da sigortalığa takılan kısa kablonun mavi terminaline bağladım.

Alıntı yapılan: Fikret_55;630110
tşkkrlr.videoyu izledim ve sipariş vermekle yanılmadığımı gördüm:)

videonun üst yarısında bahsettiğim gökkuşağı efektini görebildiniz mi? air80 filmin marifeti.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2017, 09:04:20 Gönderen: enoktakenokta »

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
o durum pek rahatsız edici değil.araç ilk hareket edince görüntü çok kötüydü sonradan düzeldi o neden

Çevrimdışı wertasd

• Sabreden Derviş
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: özdil;630111
uygun kabloları sipariş edip montajını yapınca sıkıntı yok.

https://tr.aliexpress.com/item/Original-VIOFO-0801-A119-A119S-A118-A118C-A118C2-B40-Car-Camera-Hardwire-Kit-Mini-USB-Recorder/32806434344.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.kRBSRW

ürünün renk seçeneklerinde sağdakini seçince bana gelen 2 kabloyu da görebilirsin. birisi sigorta kutusunu kesip biçmeden girmen için, diğeri de voltaj düştüğünde akımı kesen ve sigorta içeren bahsettiğim diğer kablo.

siyah renkli yarım ay şeklindeki ucu sigorta kutusunun oradaki bir vidayı gevşetip yandan geçirip tekrar sıktım ve saşe bağlantısını yaptım. kırmızı ucu da sigortalığa takılan kısa kablonun mavi terminaline bağladım.

Teşekkürler. Benim kamera Junsun. Daha önce Olgu Erhan'ın video'larında fusetab konusunu görmüştüm ama sigortayı hangi boy (sizin siparişten gördüğüm kadarıyla mini boy olmalı), sigorta kutusu nasıl sökülür bilemediğimden sipariş vermemiştim. İnternette sigorta kutusu sökümü ile ilgili video'da bulamadım.
Öyle kaldım :)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar.

Çevrimdışı oluleci

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
ben a118c almıştım gearbest'ten. 6 ay kullanabildim. 4. ayın sonunda ekranı buğulanmış gibi göstermeye başladı, 6. ayın sonunda da artık kendi kendine kapanıp çalışmamaya başladı. açılış logosunda kalıyor öyle. kaldırdım bir kenara. TR'den almış olsaydım garantiye gönderirdim. Dolayısı ile artık yurtdışından bu tarz alışverişlere pek sıcak bakmıyorum, garanti önemli.

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Fikret_55;630113
o durum pek rahatsız edici değil.araç ilk hareket edince görüntü çok kötüydü sonradan düzeldi o neden

YOUTube a koyduğum videoyu tekrar izledim. ışık değişiyor onu diyorsan hafif buğulu gibi ilk an ben pek fark edemedim.