Bugün bagaj bölmesi tabanına, kaplama yaptım.
Daha önce, istepne tadilatı yaparken, jimnastik mat ı ile kaplama yapmıştım (Konu ile ilgili eski mesajım
burada, ancak, fotograflar şu anda görüntülenmiyorlar)
Tadilattan sonra, aracın yalıtımı/sessizliği, eskisi gibi değildi.
Bugün benzeri malzeme ile, mevcudun üzerine, ikinci kat bir kaplama daha geçtim.
Kaplama işleminde, 6.5x500x1400 mm ebadında poliüretan esaslı mat kullandım. Daha önce, uygun fiyatlısını bulunca, birkaç rulo alıp, kenara koymuştum. İşlem için, iki rulo, %50 kadar fire ile, yeterli oldu.
Daha önce yaptığım gibi, kağıt patronlara bagajın ölçülerini naklettikten sonra, malzemeleri kestim.
Sağ, sol, orta ve istepne altı olarak dört kısım halinde, ince (şeffaf) çift taraflı bant ile, yapıştırma yaparak döşedim.
İstepne altı bölümünde, bagaj tabanına direkt sabitleme yapıp, eski kaplamayı ikinci kat olarak üstte kullandım. Diğer bölümlerde ise, eski kaplamanın üzerine sabitledim.
Bagaj tabanının eski hali:
Son hali:
Kullandığım malzemenin ne kadar uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu bilmiyorum. Ancak, uygulaması ve kaldırması oldukça kolay.
En önemlisi ise, yalıtım konusunda, orjinal bagaj düzeneğinin performansını yakalamış olmak. Aracın arkası, eski sessizliğine kavuştu çok şükür.