škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bugün aracınız için ne yaptınız?

miyop · 477 · 141712

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;633729
Anladım, ben dışarıdan takılıyor gibi algıladım. ABS ile bazı modellerde TPMS desteği olsa da bizim araçlarda oluyor mu bilemiyorum. Yine de lastik/teker olayı en hayatı konu!

Bizim kasalarda opsiyonel olarak takılıyor yenilerde standart, kablo tesisatı olmadığı için bizimkiler VAG com ile açılmıyor. Bu sonradan yaktığım daha kullanışlı.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hava yağmurlu olsada o bölgeye çok su gelmez diye bakalit kapı eşiklerini dayanamayıp yapıştırdım, beklediğimden güzel oldu iyiki almışım. Ilık ve yağmursuz bir hafta sonundada arka tampon üzeri aldığım eşiği yapıştıracağım. Fotolarlar hepsi tamamlanınca ve araba yıkanınca :)

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;633731
Bizim kasalarda opsiyonel olarak takılıyor yenilerde standart, kablo tesisatı olmadığı için bizimkiler VAG com ile açılmıyor. Bu sonradan yaktığım daha kullanışlı.

Bir yerde vites kolunun kapağının altında lastik basinç set/ayar düğmesi için kablo olduğunu okumuştum. Bugun vites kolu kapağını kanırtıp açtım ve kapağa vites durumunu gösteren kablo haricinde başka kablo yoktu.

Çevrimdışı ckeskin

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Çakıroğlu Skoda yetkili servisinde %30 indirim kampanyasından faydalanarak aşağıdaki aksesuarları taktırdım. İşçilik dahil toplam 350 TL'ye maloldu. Multimedia Bracket olan telefon tutucu aksesuar kodlu değilmiş. Ondan o indirime tabi olmadı. Taktırdıklarım:

- Dekoratif kapı eşik koruma - Siyah (5E0 071 303)
- Çöp kutusu - kapı iç döşemesi için (5JA 061 107 9B9) Siyah
- Ön ve arka paçalıklar
- Multimedia Bracket
- Tünel paspası

« Son Düzenleme: 25 Şubat 2018, 07:25:08 Gönderen: ckeskin »

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sadece kablo ile oluyorsa aslına uygun daha orijinal bir şey olurdu. Hem maliyeti de daha ucuz. Sonuçta çok hassas olması gerekmiyor. Lastiğin havasının az oluşunu tespit etmesi yeterli.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: miyop;633730
Recep Bey,
Makyajlı Yetilerde, (ABS sensörleri ile yapılan) indirekt TPMS mevcut. Önceki Yetilerde de, bu sistemin vag.com üzerinden aktive edilebiliyor olması gerekir.
Zira, bizim araçların platform kardeşi olan Golf M6 larda açılabiliyor şurada yazılanlara göre:
http://forums.ross-tech.com/showthread.php?5118

Şimdi tekrar bakınca verdiğiniz forumdaki diğer kaynakta düğme olmaksızın VAG-COM kablosu ile VCDS üzerinden TPMS (Tire Pressure Monitoring System) aktif hale getirilip, VCDS ile set edilebiliyor.
http://www.myturbodiesel.com/wiki/tpms-activation-reset-and-disable-coding-with-vcds-mk6-vw/

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ckeskin kardeşim, bilgisayarda bile takibi zor oluyor keşke fotoğrafları biraz küçültseydin!

Çevrimdışı ckeskin

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION] hocam, ben de ekledikten sonra farkettim. Normalde benim mod olduğum forumda otomatik küçültüp kutunun içerisine kendisi sığacak hale getiriyor. Ondan bu şekilde oldu. BB code 'un resim boyutlandırma kodları da nedense çalışmadı. Şimdi kendim ufaltıp yeniden yükledim. İnşallah normal boyutlara gelmiştir herkes için. Kusura bakmayın.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2018, 07:27:24 Gönderen: ckeskin »

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Evet, sanırım forum yazılımının yeni sürümünü kurmak gerekiyor. Farklı uygulamalar yapılmışsa yenilemek yöneticilerin işine gelmeyebilir. Yoksa dediğiniz gibi en kullanıcı dostu hale getirmek en doğrusu.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;633770
Şimdi tekrar bakınca verdiğiniz forumdaki diğer kaynakta düğme olmaksızın VAG-COM kablosu ile VCDS üzerinden TPMS (Tire Pressure Monitoring System) aktif hale getirilip, VCDS ile set edilebiliyor.
http://www.myturbodiesel.com/wiki/tpms-activation-reset-and-disable-coding-with-vcds-mk6-vw/

Bugün kaynakta belirtildiği üzere ABS üzerinden dolaylı lastik basınç kontrol sistemi(TPMS)'ni aktifleştirdim. Bakalım hava azalmasında ışık yanacak mı? Artık kontağı ilk açtığımda göstergede lastik uyarı ışığı da kısa bir süre yanıp sonra sönüyor. Yazılımdan mevcut hali SET ettiğimde alttaki gibi bir uyarı ile işlem tamamlandı;

Google Translate/tercümesi;
Alıntı
Lastik Basıncı İzleme Sistemini (TPMS) bu Temel Ayarı ile sıfırlamak, öğrendiği tüm Değerleri ve Etkin Uyarıları silecektir.
Ayrıca, TPMS'nin geri çekildiği ancak gereken TPMS Düğmesinin henüz kurulmadığı durumlarda da kullanılabilir.

Resetting the Tire Pressure Monitoring System (TPMS) through this Basic Setting  will erase all learned Values and active Warnings.
It can also be used in cases where TPMS has been retroffitted but the required TPMS Button is not installed yet.

Bu arada kaynakta belirtildiği üzere CAN Gateway kısmında TPMS ile ilgili bir seçenek PQ35 platformunda yoktu. Onun yerine 17.Instr.->Long coding de Bayt 2->Bit 0 işaretlendi.

Söylendiği gibi 09.Cent.Elect. Long coding -> Bayt 8-> Bit 7'deki işaret (TPMS-PR-7K3/7K4/7K5-kablosuz teker içi basınç ölçer) kaldırılıp iptal edildi.
Alıntı
VW TPMS seçenekleri

7K0 = Lastik basıncı uyarı lambası olmadan
7K1 = Lastik basıncı ikaz ışığı
7K2 = Lastik basınç kontrol sistemi, doğrudan ölçüm
7K3 = Lastik basıncı kontrolü, frekans 433 MHz yüksek seviye versiyonu
7K4 = Lastik basıncı kontrolü, frekans 315 MHz yüksek seviye versiyonu
7K5 = Lastik basıncı kontrolü, frekansı 315 MHz'den düşük gönderim gücü
7K6 = Yassı lastik göstergesi - ABS sistemi üzerinden dolaylı kontrol
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2018, 21:59:24 Gönderen: rsimsek »

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ckeskin;633782
[MENTION=12462]... Şimdi kendim ufaltıp yeniden yükledim. İnşallah normal boyutlara gelmiştir herkes için. Kusura bakmayın.

Güzel oldu, eline sağlık.:)

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Alıntı yapılan: rsimsek;633793
Bugün kaynakta belirtildiği üzere ABS üzerinden TPMS'yi aktifleştirdim. Bakalım hava azalmasında ışık yanacak mı? Alttaki gibi bir uyarı verdi;

Aktifleştirmenin yanısıra, izleme işleminin başlatılması için, mevcut lastik havaları ile (re)set etme işleminin de yapılması  (üzerinde lastik kesiti ve ünlem işareti olan, set/ayar butonu basılı tutularak işlemin başlatılması) gerekiyor diye biliyorum.

Ancak, yazlım arayüz ekranıının sonundaki açıklamada, butonu olmayan sistemlerde de, mevcut seçimlerle, resetleme yapılabilineceği yazıyor.

İzlemek lazım.

Lastiklerden bir tanesinin havasını biraz indirip, hızlıca test edebilirsiniz.

Sistem, görecelilik esasına göre işliyor. Lastiklerin tümünün havası, eişt miktarda azalırsa (ki Kış aylarında oluyor), herhangi bir uyarı almayabiliyorsunuz.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kerem bey, mesajı biraz daha düzenlerken yazmışsınız sanırım. Dediğiniz gibi SET düğmesi yoksa yazılımdan (re)set edilebiliyor. Ayrıca ben de her iki tekerin yaklaşık aynı oranda basınç kaybı olması durumunda düz mantıkla sistemde bir uyarıya sebep olmayacağını düşünmüştüm. Fakat bu nadiren olabilecek bir durumdur. Yani kaynakta ifade edildiği üzere bu dolaylı basınç kontrol mekanizması hiç olmamasından iyidir.:)

Tabi ki kablo ile halletmek biraz meşakkatlı. Denk gelirse ileride düğmesini de alır, monte ederiz inşallah.

Çevrimdışı MvS029

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aracım için Krom Difüzör aldım hoş durdu gibi[emoji4]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi