Bugün (geçen Cumartesi) yıkama ve cila uygulaması yaptım.
Cilalı şampuan ile çift yıkama işlemi yapıldı, üzerine tüm boyalı parçalara hızlı cila uygulandı.
Önceki cila işleminin üzerinden altı aya yakın zaman geçtiğinden, yenilenmesi gerekiyordu.
Yıkamadan önce, demirtozu sökücü ile, birkaç kaporta noktasında test yapıp, genel kirlilik durumu hakkında fikir edinmeye çalıştım.
Kaporta temizdi.. sadece (iki kez) yıkama ile yetindim. Kil hamuru veya demirtozu sökücü gibi temizleyicilerle herhangi bir işlem yapmadım.
Yıkama ekipmanları:
mikrofiber uçlu, ayarlanabilir boy ve boyunlu temizleme sopasımikrofiber eldivenGül başlı sulama setiKöpük pompasıBirinci yıkamada, tazyiksiz uç ile sulama, köpük püskürtme, fiber uçlu sopa ile temizlik, tazyikli uç ile durulama,
İkinci yıkamada, yoğun köpük püskürtme, eldiven ile temizlik, durulama, kurulama, yapıldı. Eldiven ile temizlik yapılırken, kirli bölümlerde, eldivenin tazyikli uç ile hızlıca temizlenerek işleme devam edildi.
Sonrasında, cila uygulandı. Gölgede yapılan işlemde, uygulama süngerine (Sonax Xtreme Protect Shine Hybrid Boya Koruma) cila püskürtülerek, bütün boyalı yüzeyler hızlıca silindi. Silme işlemi tamamlanınca, kuru fiber bez ile havelenmeler ve birikintiler temizlendi.
Bu işlemler ile ilgili fotograf koyamadım.
Haftaya camlara cila yapmak niyetindeyim. Belki o zaman birkaç detay fotografı da koyabilirim.
Tüm Yeticilere selam