Son iki haftadır ufak ufak yaptıklarım:
* ELM327 ODB cihazı taktım.
ODB2, 2.1 versiyon, ELM327 cihazını n11 sitesinden edindim. BT Bağlantı sorunsuz gerçekleşti. Üzerinde açma-kapama düğmesi mevcut. Bu sayede, sürekli aracın üzerinde ve kullanıma hazır olarak taşıyabiliyorum. Genel eğilimi izleyerek, Torq yazılımının Lite versiyonu ile kullanmaya başladım. Bu konudaki tavsiye ve önerilere açığım.
* Cam cilası yaptım.
Arada yaptığım cam cilalama işlemi, Kış mevsimi sonrasında ilk kez uygulandı. Cam tavan ve tüm pencerelere, Sonax Cam cilası uyguladım (Farlara sürem yetmedi, ilk fırsatta yapılacaklar).
* Dış plastiklere bakım yaptım.
Yıkama ve havai etkiler, dış plastik parçaları solgunlaştırıyor. Zaman içinde buralara eklenen ufak tefek çizikler, solgunlaşma ile birlikte, giderek belirginleşiyor.
Plastik temizleyici/koruyucu/besleyici muhtelif ürünleri daha önce denedim. Kalıcılık, temel sorun. Güneş ve yıkama etkisi ile, bir süre sonra parçalar eski görünümlerine geri dönüyorlar.
Genelde üç-dört ayda bir uyguladığım bakımı bu sefer Sonx Xtreme Nano dış plastik koruyucu ile yaptım. Yıkama sonrası, koyu gri plastik marşpiye ve tampon yüzeylerine uyguladığım ürün ile, plastik renklerindeki doygunlaşma dikkat çekici oldu. Ayrıca, parçaların üzerinde cilamsı bir etki ortaya çıktı, kir ve su tutma özellikleri azaldı. Ne kadar dayanıklı olabildiğini ise, izleyip, göreceğiz.
* Hasarlı Cant göbeğini değiştirdim.
Sol ön jant göbeğinin nikelajında, uzun zaman önce fark ettiğim, çıkmayan bir takım lekeler mevcut idi.
Daha önce değiştirmek istediğimde, böylesi uyduruk bir parçanın Türkiyedeki internet satıcılarında, 40 TL civarında fiyatlarda olabildiğini görüp, ertelemiştim.
Forum üyelerinden [MENTION=6539]hebelup[/MENTION] un, elinde atıl olan parçaları makul fiyat ile satmakta olduğunu görünce, ondan tedarik etme yoluna gittim. Sonuç olarak, "Made in Germany" mühürlü eski göbeklerden biri gitti, yerine “China” yazılısı geldi.
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]
Elinize sağlık.
Led operasyonu, hiç girmek istemediğim bir alandı, şimdi artık kafamı kurcalıyor
Pedal setinin fiyatı uygun görünüyor. Sadece ayak dayama kısmı için dahi, o kadar para verilir gibi geldi bana. Gaz pedalına kaplama olarak yerleşiyor, sökme yapılmıyor, değil mi?