škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bugün aracınız için ne yaptınız?

miyop · 477 · 142916

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Kışlık lastik siparişi verdim.

Jantlarla buluşturma, haftaya..

Arabayla buluşturma, daha sonraya :)

Çevrimdışı Erkki

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: miyop;642779
Kışlık lastik siparişi verdim.

Jantlarla buluşturma, haftaya..

Arabayla buluşturma, daha sonraya :)

Hayırlı olsun üstat, lastik markası modeli ve ebat nedir. ayrıca fiyatı nedir :)

Çevrimdışı Umut Yeti

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erkki;642783
Hayırlı olsun üstat, lastik markası modeli ve ebat nedir. ayrıca fiyatı nedir :)

Bende merak ettim kışlık lastikten ziyade 4mevsim denilenlerden ihtiyacım olacak benim ilkbahar gibi. kışlık yazlık saklayacak yerim müsait değil malesef. Şu kışı bir atlatalımda..

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15038]Erkki[/MENTION] [MENTION=17282]Umut Yeti[/MENTION]

Petlas Snowmaster, 215/60 R16, 372 TL/ad.

Hepsinin orada olduğu söylenen siteden, kredi kartına 9 taksit ile aldım.

Senede en fazla, 4-5 bin km ve üç ay kullanacak olmam nedeniyle, Kış lastiğinde f/p ürününe yöneldim.

R16 için, 205/65 ve 195/65 ölçüler, Kış lastiğinde daha uygun seçenekler olabilirdi. Ancak, ya fiyatları yüksek, ya da piyasada bulunmuyorlar.

Bir alternatif de, 205/60 var. Fiyatı da, yukarıdaki marka ve model için, %10 daha ucuz. Ancak, davlumbaz boşluklarını biraz daha büyütmek istemedim.

Son bir ay içinde, fiyatlarda %20 civarında artış oldu.

Önümüzdeki dönemde, kurlarda bir sıçrayış olmadığı takdirde (ki olmasını bekleyenler yok değil), fiyatların biraz daha gevşemesi gerekir. Zira, hem belirsizlik, hem de zamlar yüzünden, piyasada pek  sürdürülebilir olmayan bir hareketsizlik mevcut.

Çevrimdışı Umut Yeti

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Hepsinin orada olduğu söylenen site :D :D Kerem abi alemsin ya :)

güle güle, mutlu günlere sürüş yaparken kullan abi.

Senin yetiyi şöyle yapalım :) dün tesadüfen gördüm fotoğrafı aklıma senin araba geldi direk :D çok güzel değilmi?

« Son Düzenleme: 04 Ekim 2018, 11:53:14 Gönderen: Umut Yeti »

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Erken teslimat oldu, Kış lastikleri bugün jantlarla buluştu.
Balansları yapıldı.
Skoda urbaları giydirilldi.
Lastikler bodruma indirildi.

[MENTION=17282]Umut Yeti[/MENTION]
Tamponu beğendim. Ama o lastikler nasıl olmuş öyle? Tekerlek boşlukları dolunca, araba asfalt silindiri gibi olmuş :)
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2018, 17:23:09 Gönderen: miyop »

Çevrimdışı Umut Yeti

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bizim tekerlek boşlukları da boşluk yani..  Dönemsel olarak mahallenin tüm yavru kedilerine ev sahipliği yapıyor benim motor o yüzden. Marşa her bastığımda acabalar beliriyor kafamda. Kaputa tıklatmadan binemiyorum arabaya korkumdan :) Görenler kazadan beladan korunmak istediğim için totem yapıyorum sanıyorlardır allah bilir :D Lastikle kaporta arası açık olunca, birde ordaki amortisör deliğide kallabi olunca hal böyle oluyor malesef

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Aracımın hava filtresi ve polen filtresini geçenlerde kendim değiştirmiştim. Yağıda sanayide tanıdık bir ustaya 30 lira karşılığı değiştirttim. Hizmet olarakta elinde geldiğince motor bölümün hava ve pis yağlı bir bezle sildi temizledi :)

Yağı iyi bir kampanya denk gelince 135 liraya n11'den geçtiğimiz ay  Castrol 5w30 edge almıştım.
Daha önceki aracımda Mobil 1 5w30 kullanıyordum. Bu sefer her ne kadar servisteki prof. modeli olmasada castrol alayım dedim. Dışarılan gelip Türkiye'de şişelenen bir ürün. Aracın soğuk motora ilk marşı biraz daha sessizleşti gibi geldi bana. Gerisi zaten hep sessizdi. Şuan için bir sıkıntım yok. Seneye eğer serviste 4 yaş üzeri araçlarda şimdiki gibi %20 servis indirimi olursa 60bin bakımını bujilerde dahil olmak üzere serviste yaptırmak istiyorum, 2019 ekim sonu 4 yaşına gelecek araç.

Çevrimdışı Umut Yeti

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
İmreniyorum size ya benim elimden hiç gelmiyor böyle şeyler :/

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Turbo'nun etrafındaki yağ kaçağı sorunu çözmeye çalıştım ama genel bir problem galiba conta değişse bile sorun devam edecek gibi. Yağ üst kapak havalandırma borusundan geliyor temizleyip topladım. Turbo'nun iç kısmı pırıl pırıl.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Haftasonunda, aracıma cila yaptım.

Önceki uygulamanın üzerinden, neredeyse, altı ay geçmiş. Hem arayı uzatmamak, hem de, Kış' a hazırlık olsun diyerek, sıra ile, iki tur yıkama, kısmi kil ile temizlik kontrolü ve cila (Sonax extreme protect+shine) uygulaması yapıldı.

:wsh:

Üç gün sonrası, şöyle görünüyor,

Hazır girişmişken, marşpiyel ve arka tamponlara da dış plastik koruyucu sürdüm. Oralarda da, önceki uygulamamın üzerinden 7 ay kadar geçmiş.. renklerinde hafif soluklaşma ve belirginleşen çizilme izleri vardı. (Sonax extreme) koruyucu ve parlatıcıyı sürünce, kendilerine geldiler.

Geçen hafta yaptıklarımdan bir tanesi de, pandizot iptali işleminde kullandığım fileyi yenilemek oldu.

Önceki file, gözlerinin büyük ve ayarsız olması nedeniyle, örtü olarak kullandığım malzemenin düzgün görünmesini engelliyordu.

Önce, şuradaki ürüne rastladım. Fiyatının uygunluğundan işkillenmemden ötürü, deneme amaçlı bir adet sipariş ettim. Ölçülerinin uygun ve kalitesinin de iyi olduğunu gördüm.

İçinden çıkan montaj kulaklarının da, aynı şekilde, kaliteli ve kolay monte edilir olduğunu gördükten sonra, gelen ürünü arka koltukların arkasına dikey olarak monte edip, ikinciyi sipariş ettim. Onu da yatay olarak, (orjinal pandizotun yerine gelecek şekilde) montajladım.

Böylelikle hem bagaj hacmini bölmelendirmiş, hem de pandizot örtüsünü taşıyacak düzeneği yenilemiş oldum.

Montaj detayları şöyle,

Örtülü hali de böyle,

görünüyor.

:syg2:

Çevrimdışı Umut Yeti

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION] Abi bagajda küçük pet su şişelerinin içindekiler nedir? sun-rooflu arabada başka oluyor ya.. Bizim modelde çok istememe rağmen yoktu malesef :(  [MENTION=8414]mşah[/MENTION] inşallah en kısa sürede en temiz ve masrafsız şekilde halledilir problem.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=17282]Umut Yeti[/MENTION]
Şişelerde bulunanlar, araçlar için suyun üç hali: cam suyu, saf su ve normal su, Umut kardeşim :)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün 97 otomatik Honda'ma bakım yaptım. Motor yağı, filtreler, otomatik şanzıman yağı toplam maliyet 310 tl. Şanzıman yağı değişimi için tamirci 500 tl civarı ücret istemişti ben hepsini kendim daha ucuza halletmiş oldum, 1,5 saat anca sürdü. Dışarıda yaptırsam 1000 tl yi bulurdu galiba :)