Bugün değil ama haftasonu aracı muayeneye götürdüm. Herşeyim tamdı. Çalışmayan bir aksamı yoktu. Sadece arka sileceğin kapağı kırıktı dolayısıyla memesi de yoktu. Cama su attırdığımda arkamdan gelen arabanın ön camına atıyordu
Zaman zaman uzunlarını yakıp gidenlere karşı 'uzunsavar' olarak zevkle kullanmaktaydım ancak muayeneye gideceğim için ümraniye oto sanayide skoda yedek parçaları satan bir yerde satıcının 25 tl ye orijinal olduğunu söylediği meme ve kapak taktırdım. Yan sanayisi 15 tl idi. Neyse herşeyim tam çalışmayan bir aksamım olmadan şile muayene istasyonuna gittim. Eksoz muayenesini tamamladıktan ve benim sıra numaram panoda yandıktan ve kanal önüne geldikten sonra şeytan dürttü aydınlatmaları birdaha kontrol edeyim dedim. Uzun, kısa, sis derken herşeyin tam olarak çalıştığını gördüm ve aracı teknisyene teslim ettim. Kanalın arka tarafına geçtim ve oradaki ufak camdan içeri baktığımda birde ne göreyim... Sağ far yanmıyor
şaka gibi ama böyle işte.. Neyse önümdeki aracın çıkması için kepenk açıldı ve ben içeri 2-3 adım atarak teknisyene seslendim...
-Hocam... farmı yanmıyor?
teknisyen evet dedi..
-ya şimdi bakıp sana teslim ettim yanıyordu dedim.
o da sıkıntı yok dışarı çıkın dedi.
Mecburen çıktım kepenk kapandı ben boncuk boncuk ter döktüm çünkü birdaha git gel uğraşmaca istemiyordum ve kimsenin sevemeyeceği gibi bende sevmiyorum ki birde o içeriyi dikizlediğim camdan ne göreyim. Muayene pulunu plakaya yapıştırdı
aracıda çıkarttı ve araçta hiç bir problem yok güle güle kazasız belasız sürün gidin dedi
Rapora baktığımda ise hafif kusur yazılmış ve sis farları görevini yerine getirmiyor olarak yazılmış. Sağolsun far kestiği için bırakmadı geçirdi
Ancak farımın kesmesine cidden üzüldüm piyasadaki en pahalı ampullerden biriydi
Araç eşimin üzerine ve 2-3 hafta içerisinde bebek beklemekteyiz. Eşim de muayenede yanımdaydı muayeneden sonra Şile'de hava alırız diye düşünmüştük. Sanırım eşimin hamile oluşu teknisyenin aracı bırakmadan geçirmesinde etkili oldu