Arkadaşlar merhaba, Foruma ve Skodaya yeniyim. Kasımda Octavia 1.4 Sport donanım aldım. Bu sürüş modu olayı bende de var. Ben dinamik şase kontrolüde istetim ama euro nun dengesizliği, piyasanın dengesizliği gibi nedenlerden siparişle araç alma bir çok kişi gibi benim için de hayal oldu.
Konuya gelecek olursak benim bu ECO moddan anladığım, kesinlikle şehir içi için çok uygun olmadığı. Çünkü sistem yeterli devi ve hızınız varsa gaza basmadığınızda arabayı rölatiye alıyor ve tasarruf sağlamaya çalışıyor. Tabi bu da şehir içinde kullandığınızda donuk bir bir performansa ve tekrar hızlanabilmek için gaza daha fazla basmanıza neden oluyor. Yani sürekli değişken bir devir grafiği diyebiliriz.
öte yandan sistemin şehiler arası yoldaki performansına ve kattığına gelirsek. Genellikle benim gibi sakin bir kullanıcı iseniz ciddi yakıt tasarrufu sağlamakta. Ben aracımı daha çok uzun yol için aldım. Uzun yol dediğimde en fazla 300-400 kilometre 1-2 ayda. Onun için şehir içi fazla kullanmıyorum. Son sürüş ortalamasının fotoğrafını da ekliyorum.
Not: Lütfen bu hızlarda gidecektin neden bu arabayı aldın gibi yorumlar yapmayalım. Bende bazen trafikte sinirlenebiliyorum ve etrafımda fazla araba görmek istemiyorum. Maşallah öyle bir durum olunca pek bir araba kalmıyor etrafta... :wax:
https://hizliresim.com/XPMjjR