škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Active ve Comfort donanımlarda bagaj stoplarını ledli stoplarla değiştirme

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar;
Uzun zamandır yapmak istediğim bir değişiklikti.
Olur mu olmaz mı derken bugün değişikliği yaptırdım.
İzlenimlerimi sizlerle paylaşayım:
Çok merak edilen soru:
 "Bagajda kablo tesisatı var mı?" sorusu.
Maalesef bagajda kablo tesisatı yok.
Aslında soldaki "iç stop" içindeki sis lambası için bir kablo tesisatı var ama işe yaramıyor.
Sağ ve sol dış stoplardan ayrı ayrı iki hat çekilerek sıfırdan bir tesisat oluşturuluyor.
Tesisatı oluştururken bir çok yer sökülmek zorunda.
Bu işlemi Ender Elektronik'te yaptırdım.
Sıradan bir oto elektrikçisinin işçiliğinin çok çok üzerinde bir uğraş gerektiriyor, onu söyleyeyim.
Bu iş sadece kablo tesisatı çekme işi değil.
Kabloların normalde, gövdeden  bagaj kapağına ulaştırıldığı yerdeki kauçuk körüklerden geçirilmesi gerekiyor.
O körük ve körüğün bağlantı parçasının zarar görmeden çıkarılması çok önemli.
Aksi taktirde su alması söz konusu olabilir.
Bir çok yerden geçmek zorunda o tesisat ve haliyle bir çok yer sökülüyor.  Bunu anlatıyorum çünkü sıradan bir elektrikçiye bu işlemi asla yaptırmayın. Ben şahsen Ender Elektronik'e güvendiğim için bu işe girdim.
 Tek bir tırnak kırılmadı.
Tek bir hata yapılmadı.
Böyle olduğunda yapılan iş benim içime siniyor.
Daha önce stopları nereden temin ettiğimi yazmıştım ama konu başlığı farklı olduğu için yeniden paylaşayım.
İç stopları Bursa'daki bir çıkmacıdan buldum .https://www.otocikma.com/ Bu web sitesinde arama yaptım.
Tek tek tüm ilanlardaki firmalara telefon ettim.
Siz de öyle yaparsınız.
Uygun fiyata sağlam bir tane bulursanız gerisi kolay.
Diğer bir konu "ledli stoplar"  ile "ledsiz stoplar" arasında çok az bir ton farkı var.
Ledli stoplar biraz daha koyu tonda.
Beni rahatsız eden bir fark değil bu durum.
Fotoğraflardan kontrol edebilirsiniz. En çok korktuğum şey: dış stoplardaki çizginin iç stoplardaki çizgiden farklı bir seviyede olacak olmasıydı.
Neyse ki korkulan olmadı. Dediğim gibi bu işi yaptıracaksanız VW gurubunu iyi bilen ve bu tür uygulamalara benzer işler çıkarabilen yerlere yaptırın.
 Ender Elektronik gibi işler çıkaran bir yer daha varmış benim duyduğum; İstanbul avrupa yakasında "Vuralcar".
Duydum ama hiç gitmedim. Sıradan yerlere asla yaptırmayın.
Ender Elektronik'e bu işlem için 150-TL ödeme yaptım.
Bence uygun bir fiyat bu işçilik için.
 Umarım bilgilendirici olmuştur. :)

Çevrimdışı fusel

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Çok güzel olmuş elinize sağlık.  Çok uzun uğraş ve zaman istediği için ben askıya aldım yaptırma işini.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16020]fusel[/MENTION] Ben uzun uzun anlattım ama bu kadar uzun sürmüyor aşamalar. Stop'u bulmak kısmı önemli.

Çevrimdışı Fikret_55

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
hayırlı olsun ancak bu kadar yerin söküldüğü bir işlemi çok fazla kişi aracına yaptırmaz.Ama siz kafaya koymuşsunuz gülerek kullanın

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15016]Fikret_55[/MENTION] Teşekkür ederim. Daha önce de dediğim gibi bu işle ilgili en ufak bir içime sinmeyen taraf yok. Tüm bunlar yapılırken ben de başındaydım. Dikkat çekmek istediğim husus ehil kişilerin yapması gerektiğidir. Kimseyi de korkutmak istemem. Ben sonucu, bu uğraşa değer görüyorum.

Çevrimdışı nuri şahbazlar

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Hocam gerçekten çok güzel duruyor bu ledli olanları.Allah nazarlardan korusun. Ancak bana kalırsa araç ile bu şekilde oynamak uzun vadede baş ağrıtabilir. Dikkatli olmak lazım.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: canerergoz;633704
... Aslında soldaki "iç stop" içindeki sis lambası için bir kablo tesisatı var ama işe yaramıyor.

İşe yaramıyor dediğiniz kablo için vag-com'la kodlama gerekiyor olabilir mi?

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION] Tek bir kablo üzerinden hem sisler hem de parkları beslemek kodlamayla olamaz. Parklar üzerinden ayrıca bir hat çekiliyor olmasının nedeni bagaj ledinin kontrol edilmeye yani istediğinizde açıp istediğinizde kapatabilmenize izin veriyor olmasıdır. Farklı çalışma prensipleri olan, farklı zamanlarda açıp kapatılan iki ayrı sistem, tek güç kablosuyla kontrol edilemez. Yapılan işlem paralel bağlamadır sadece.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben "boş bir kablo var işe yaramıyor" sözü üzerine öyle söyledim. Tabi ki tek kablo ile olmaz (olur da karşısında bir dekoder lazım=kablo tv, telefon vb. neyse konu dışı;) ) Yani ne kablo ne de hazırlığı yoksa mecburen dıştakinden içtekine paralel kablo çekilecek.

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı ogzylmz_

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Hocam elinize sağlık uzun zamandır aklımdan olan bı seydi acaba benim gibi takıntı yapan var mı diye düşünürken bu işlemi yapan sanırım ilk kişisiniz. Aklıma ilk takılan isik siddetlerinin farklı yanmasiydi resim de gozuktugune göre bı fark yok

Çevrimdışı canerergoz

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16315]ogzylmz_[/MENTION] hayır ışık şiddetinde fark yok. Ledli iç stopları bulsanız gerisi sorun değil. "Parçadoktoru" diye bir web sitesine telefon açıp sormuştum; çiftine 1600 TL dediler. Sıfır tabii.

Çevrimdışı ogzylmz_

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Çıkma bulmak daha hesaplı olabilir tanesi 400 500 TL gibi bir fiyat var yalnız Garanti kapsamı dışına çıkmasından dolayı hep çekingen kaldım :(