0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapana girdim ve park yeri bulana kadar devam ettim,hatta bi ara sensör uyarı vermediğine göre bişey olmamıştır diye düşündüm,ama inip baktığımda 2 lastik pert olmuştu(2017 octavia,en üst stly paketi,en dûśûk pakette bile basinc sensôrû var diyo sitesinde),demekki basinc yapacak hava olmadigi icin uyari vermedi,,lastikte ani basinc kaybi olursa sensorun umrunda degil,Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam bizde de octavia elegance 2013 var ve eğer lastiklerden birinde basınç diğerlerine oranla düşükse uyarı veriyor. Çünkü bizim araçlarda abs sensörünün tur sayısı ile algılama oluyor. Lastik içinde basınç sensörü olmadığından kapana girildiğinde lastik basıncının kaybını algılayamaz. Aracı sürerken belirli bir hızın üzerinde algılıyor diye biliyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
servise danıştım,,basınç değişikliğini 10 km hareket ettiğinizde uyarı verir,,, sensör abs sensörünün içindedir, görmenize imkan yok dediler, bilginiz ola
Bugün bi şey dikkatimi çekti. Lastiklerde hava kaybı olduğunda genelde göstergede basınçları kontrol edin gibi bi uyarı veriyordu. Ama bugün arka sağ lastik diye uyarı verdi. Lastikçiye gittim 2 çivinin girdiğini gördüm. Bu ayrımı nasıl yaptı anlayamadım açıkçası. Bilgilenmek isterim bu konuda..