Merhaba arkadaşlar 2016 model 1.2 tsi aracımın direksiyonunun biraz zor döndüğünü hissettim. Bu durumu da babamın 2015 model 1.6 tdı octavia aracını kullandıktan sonra fark ettim yani o biraz daha konforlu geliyordu kullanımı ve fark ettim ki o konforu direksiyondanmış. Benim direksiyon ona göre biraz daha ağır geldi kolumda bir yorulma hissediyorum. Bu durum sizce normalmidir, yağ ile ilgili bir sorun olabilirmi sizce? gerçi aldığım günden beri bu şekilde. Servise gitmeden önce tecrübelerinizi alayım istedim. Teşekkür ederim.
İki aracın lastik tipleri ve basınçları arasındaki farkı kontrol edip, eledikten sonra, geriye elektromekanik direksiyon sisteminin motoru ve rot kısımları dışında pek bir sebep kaynağı kalmıyor.
Motor gücü konusundaki servis açıklamaları doğru gibi görünse de, test edilmesini isteyebilirsiniz (serviste aynı marka/model araçlarla birebir karşılaştırma da yapabilirler belki).
Aracın altının çamurlanmış olması ve rot başlarının temizlenme ve yağlanma ihtiyacında olması da, bir ihtimal, sertliği etkiyelebilir.