Arkadaşlar merhaba,
İlk post
İOS'cu arkadaşları bilgilendirmek yardımcı olmak için üye oldum.
Öncelikle apple carplay kullanabilmeniz için ios 11 kullanmanız gerekli.
2. olarak ios 11 in her sürümüne jb yok ( jailbreak 'i jb olarak kısaltıyorum).
Forumda link paylaşmak yasak olabileceği için kuralları bilmediğimden,
pangu8 şeklinde google amcada çıkarsa jb ile ilgili sayfaya erişebilirsiniz.
Öncelikle jb olan sürümleri ileteyim :
iOS 11.3 JailbreakJailbreak
iOS 11.2.6 & iOS 11.2.5Jailbreak
iOS 11.2 - iOS 11.2.2Jailbreak
iOS 11.1 - iOS 11.1.2Jailbreak
iOS 11 - iOS 11.0.3
bu sürümler telefonunuzda yüklü ise jb yapabilirsiniz.
jb yapmak kimine göre kolay kimine göre zor olacaktır. jb yapımı ile ilgili olarak ing. 'si olan arkadaşlar pangu'daki içerikleri okuyarak işlemleri tamamlayabilirler.
ing.'si yeterli gelmeyen arkadaşlar, jb işlemini kendimde de yaptıktan sonra
sizinle paylaşıyor olacağım. Açıkcası heycanımı paylaşmak ve İOS tarafında da bunun yapılabilir olduğunu söylemek için direk mesaja giriştim
jb yapma girişiminde bulunacak arkadaşlara tavsiyem semi tethetered jb yapmanız olur.
Son olarak mesajlar içerisinde jb hakkında olumsuz görüş gördüm sanırım emin değilim.
tekrar bakmaya üşendim. kısaca açıklayayım;
JB dediğimiz olay apple'ın el altından paylaştığı işletim sistemindeki açıkların hacker'lar tarafından kullanılması ve illegal olan yazılımların vs telefona&tablete yüklenebilmesidir.
Risk var mıdır?
EVET vardır. İçerikleri bilinmeyen kaynaklardan yüklerseniz risk vardır.
Ancak jb geliştiricilerinin kendi kaynaklarından içerikleri yüklemekte sakınca yoktur. Tabi bunlarla birlikte en önemli farklılık jb yaptığınızda cihazınızın şarj tüketiminde artış olacağıdır. ancak aracınızın hemen altındaki usb bunu hızlıca telafi eder diye düşünüyorum
Son olarak Tekrar görüşünceye dek sinyal kollarını kullanın trafik kurallarına uyun hayatta kalın hoş sohbet yapalım