škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Superb Hangi motor Seçeneği ? Yada Kodiaq mı ?

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhabalar, Allah izin verirse nisan sonuna ötv den muaf bir araç alacağız. Şuanda 2013 Tdi makyajsız manuel superb kullanmaktayız. Manuel olması dışında gerek genişlik gerek konfor olarak gayet memnunuz. Bu yüzden yine superb düşünüyor bir tarafımızda acaba kodiaq mı alsak diyor :) Kısaca bahsetmem gerekirse; bizim için genişlik ve rahatlık önemli. Biraz uzun boylu 180-190 civarı ve sık olmamak kaydı ile ailecek seyahat ederiz. 5 yılda toplam 70 bin km yaptık. Sizinde değerlendirmeniz ve tavsiyeniz üzerine ;
1.6 Tdi prestij + sunroof,
1.4 Tsi prestij + sunroof + 200 bin liraya kadar donanım eklemesi yada
1.4 Tsi kodiaq prestij paket mi almamızı tavsiye edersiniz.
Açıkcası çok km yapmayan birisi olsak da  Tsi çok yakar mı diye aklımızın bir köşesinde soru işareti duruyor. Bu yüzden özellikle kodiaq biraz çekimser yaklaşmamıza sebep olmakta. Bir taraftan da ilerde çok elzem olursa araca LPG takılabilir. Bizi yönlendirecek yada yardımcı olacak samimi cevaplarınızı bekliyorum. Herkese keyifli forumlar dilerim...

Çevrimdışı erharp32

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
1.6 tdi prestige+sunroof ideal gözüküyor. Zira d segmenti araçlarda dizel+otm 2.elde çok çabuk değerini bulur.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Cevabınız için teşekkürler, araç büyük ihtimalle 5 yıldan daha fazla bizimle olacak. Bu yüzden ileride dizel üretimi yapılmayacağı konusunda bilgiler alıyoruz. Acaba bu durum bir eksi yaratır mı ? Birde genelde hibrit motorlar benzinli yarı dönüşümlü olacağından benzinli araçlarda ufak değişimlerle ileride bir artı sağlanır mı diye merak ediyoruz.

Çevrimdışı Sultan.Baybars

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Keşke bir yıl daha bekleseniz hibrit alırsınız sizin için çok iyi olur

Çevrimdışı fairfight

• Superb Driver
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Çok yol yapmıyorsanız çok daha sessiz ve performanslı olan 1.4 tsi 150 hp tercih edin. Manuel superb aracımda aynı motorla 10 bin km ortalamam 6.5-7 litre arası. Araç kesinlikle gazlamadıkça çok az yakıyor. 100-120 km arasında uzun yolda 5.5-6 litre yakar. 25-30 bin km yılda yol yapmıyorsanız bana göre kesinlikle tsi tercih etmelisiniz.

Araç olarak da Superb tavsiye ederim. Hem kodiaqa göre arka diz mesafesi daha geniş, hem malzeme kalitesi daha iyi olan bir araç. Ayrıca kodiaqın en az 2-2,5 litre daha fazla yaktığını göz önünde bulundurun. Kısacası benim fikrim sizin için en güzel tercihin 1.4 Tsi 150 Hp Superb olduğu.

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Sultan.Baybars;635233
Keşke bir yıl daha bekleseniz hibrit alırsınız sizin için çok iyi olur

Hibrit superb mi diyorsunuz hocam ? Açıkcası değiştirmemiz gerekiyor. 1-2 ay içerisinde biraz acil durum söz konusu..

Çevrimdışı wertasd

• Sabreden Derviş
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Skoda grubu olacaksa Kodiaq 2.0 dizel çok güzel bir seçenek olurdu.
VW grupta da arteon aynı şekilde ( farklı olarak)
Eğer hala varsa Honda CR-V 1.6 dizel yada Nissan X-Trail 1.6 dizel alternatif olabilir.

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fairfight;635241
Çok yol yapmıyorsanız çok daha sessiz ve performanslı olan 1.4 tsi 150 hp tercih edin. Manuel superb aracımda aynı motorla 10 bin km ortalamam 6.5-7 litre arası. Araç kesinlikle gazlamadıkça çok az yakıyor. 100-120 km arasında uzun yolda 5.5-6 litre yakar. 25-30 bin km yılda yol yapmıyorsanız bana göre kesinlikle tsi tercih etmelisiniz.

Araç olarak da Superb tavsiye ederim. Hem kodiaqa göre arka diz mesafesi daha geniş, hem malzeme kalitesi daha iyi olan bir araç. Ayrıca kodiaqın en az 2-2,5 litre daha fazla yaktığını göz önünde bulundurun. Kısacası benim fikrim sizin için en güzel tercihin 1.4 Tsi 150 Hp Superb olduğu.

Sizinde bahsettiğiniz gibi fazla km yapmama mevzusu bizi düşündürmekte. Dizel biraz hantal kalıyor sanki 120 hp olmasına rağmen gitmiyor gibi şuanki superbden 15 hp daha fazla mesela ama fark hissedemedik.

Çevrimdışı Sultan.Baybars

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: memory42;635247
Hibrit superb mi diyorsunuz hocam ? Açıkcası değiştirmemiz gerekiyor. 1-2 ay içerisinde biraz acil durum söz konusu..

Ben sadece şunu tavsiye ediyorum ne alırsanız alın ama en fulünü alın

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: memory42;635249
Sizinde bahsettiğiniz gibi fazla km yapmama mevzusu bizi düşündürmekte. Dizel biraz hantal kalıyor sanki 120 hp olmasına rağmen gitmiyor gibi şuanki superbden 15 hp daha fazla mesela ama fark hissedemedik.

Performans göreceli ancak dizel bize fazlasıyla yetiyor.Alırken benzinli ucuza alınıyor ama satılırkende öyle.Dizel üretimi bitecek felan hikaye vw daha yeni dizel üzerinde iyileştirmeler yapılacağını ve verilen önemin artacağını duyurdu.Hele ki Türkiye de en az 20 senesi var rahat :) Aynı sürüş şekliyle aynı sertlikte sakinlikte Dizel 6.5 yakıyorsa benzin 8.5 yakar yani kim ne derse desin bu böyle.Yüksek hızda gene öyle 150 ile benzinli araç 6-7 litre yakmaz 10-11 yakar.Kısacası İstasyonda yakıt alırken dizel insana mutlu hissettiriyor.Benzinli alırken de ucuz satarken de ucuz dizele göre.Güç yetiyorsa 1.6 dizel.2012 model 105 beygirlik Passata 150 ye kadar 8-9 boy fark atıyor 120 lik dizel motor aynı şekilde Eski Superbede aynısını yapr ve yalıtım Eski Superbe göre çok iyi çünlü motorda daha sessiz.Tavsiyem 1.6 dizel Superb. Kodiaq senede 10 bini geçmiyorsanız alın çok üzer yakıtı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı kolgezer

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.yıllık 25-30 bin yapılmıyorsa kesinlikle 150 hp lik tsi tercih edilmeli. d segmenti bir araçta 120 hp gerçekten komik oluyor. tsi min sessizliği,bakım maliyet avantajı da başlıca artılarından.
2- bu forumda 2015 te bir analiz yapmıştım bilenler bilir. kısaca özetlersem 2000 yılında benzinin motorine oranı 1.30 du. 2005 te 1.24 oldu. 2015 te ise 1.14 idi. O zamanlar 2020 yılında oranın 1.00 olacağını belirtmiştim. şu an bu oran 1.09. ben analizimin arkasındayım. gün geçtikçe dizelin avantajı azalacak. bu,ticaret açığımızın kapanması için gerekli bir durum.
3-elektrikli araç mevzuna katılıyorum. gelecek elektrikli araçlarda. muhtemelen sonraki aracım elektrikli olacak.

Çevrimdışı smsener

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bahsettiginiz iki aractanda var.

Bizde ki Kodiaq 4*4 cok yakiyor. 10-12lt arasi. Sert kullanip, sehir ici dahil olunca 13 rahat.

Superb 1.6 tdi. Hep sport mode ve start&stop OFF kullaniyorrum 7lt ustune cikmadim gibi.
Izmir'i bilenler icin: Alsancak Hocazade Camii onunden Gaziemir'e Cumartesi 2 saat 10dk'de gittim. Klima actim bazi noktalarda 7.4lt. Bu yolun hakki normal sartlarda Yesildere uzerinden 25dk.

Icten yanmali, fosil yakitli araclarin azalacak olmasi iyi birsey ama bu araclara %100 uyum saglayacak ulkeler nufusu az gelismis ulkeler ilk etapta.

Nufusu 80 milyon Turkiye'de arac konsantrasyonu maalesef bu dengelere uzin zamanda gelecek sekildedir.

Bugun al 5 yil sonra ne olacak sorusu bizim ulkemiz icin hemen gecerli olmayacagi kanisindayim.

Bu cag da bile elektrikle tanismayan veya jenerator ile tanisan milyar insan var.

Tesla gibi bor cok marka yollarda dolasirken, hala adam gibi sarj unitesi hizmeti veren yer yok.
Aci ama gercek.

InsaAllah cabuk adapte olacagiz ama cabukluk bugunden yarina degil.

Sonuc: sifir alacaksaniz yilda 15000km icin benzin. 25000+ dizel.
Ikinci el alacaksaniz dizel alin derim. Son karar sizindir tabiki de.
« Son Düzenleme: 25 Mart 2018, 21:23:37 Gönderen: smsener »

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: wertasd;635248
Skoda grubu olacaksa Kodiaq 2.0 dizel çok güzel bir seçenek olurdu.
VW grupta da arteon aynı şekilde ( farklı olarak)
Eğer hala varsa Honda CR-V 1.6 dizel yada Nissan X-Trail 1.6 dizel alternatif olabilir.

2.0 dizel iyi olurdu ama ötv indirimli 200 bine kadar alabiliyoruz o yüzden bu tutarı çok aşıyorlar.. Crv ye baktık iç hacmi dar ve iç dizaynı biraz de mode durumda. X- trial ise daha heybetli crv yerine tercih edilebilir. Fakat dizelin canına okuyor birde kasa çok ağır kalıyor motora :(

Çevrimdışı memory42

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Cagri33

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=11879]kolgezer[/MENTION] Hocam alım gücü varsa senede 5 bin yapılsa bile dizel almak mantıklı benim gözümde.Satarken de aldığın kadar fiyat farkıyla satıyorsun benzine göre.Şu an ortalama 300 liraya karma tüketimle dizel rahat 400 km fazla yol yapıyor.Komik bi değer de değil senelerce Passat 105 beygirle satıldı tuttu.Araçtan beklentiniz önemli Drag yapmak için almıyoruz rampa yolda 210 da yapıyor 120 beygirle az da yakıyor sollama da yapıyor.Performans göreceli.Benzin gittiği kadar da yakar aynı sürüş profiliyle de 2 litre fazla yakar(6 lt dizelse 8lt benzin) ve her istasyona gidişte dizel kullanan birini daha önce üzer.Benzin sessiz doğru ama Superbte içine bindiğinizde dizelde olsa gayet sessiz hatta benzinli mi diye soran bile oluyor.Kısacası bana 25 bin üzeri dizel alınmalı olayı mantıklı gelmiyor param varsa alım gücüm varsa dizel alırm satarken de benzine göre gene pahalı satarım yakıta az para veririm.Performansta göreceli bence gayet günlük kullanım uzun yolda şehir içinde.Kriter meselesi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi