Aynı ses 1.2 tsı fabia aracımda geliyordu. Altur sesi kesti şimdide bi vida gevşekmiş gibi ses geliyor motor ısınana kadar.
Önceden sıcakta olsa şangur şungur sesler geliyprdu rölantide
Benim belirtiğim ses soğukken değil bilhassa motor sıcakken geliyordu.Yukarıdaki videoyu çektikten birkaç gün içinde, çok gariptir seste büyük bir azalma oldu, bazen hiç ses gelmiyor, bazen ses yapıyor, duyulan ses de 1 er saniye aralıklarla vız vız diye kısık bir ses. Giderken, ya da klima açıkken duyma sansınız yok. Çok dikkatle dinlediğinizde sesi duyabiliyorsunuz ancak.
Sesin altarnatör yada kayışlardan geldiğini tahmin ediyordum.
Bugün servise gittim. servis müdürü herhangi bir sorun ve ses olmadığını herşeyin normal olduğunu belirti. Birlikte araca bindik ses gelmiyordu
Aracı bir kaç stop etti çalıştırdı gaz verdi vs gene ses yok. Sonra çok hafifte olsa ses geldi, bakın işte bu ses dedim, zor duyuluyordu, çünkü ilk videodaki ses olmuyor atık. Başladım soru sormaya: DSG den mi?hayır, turbo mu? yok, triger mi? hayır, Devir daim mi? hayır. Servis müdürü sesin klima kompresöründen geldiğini söyledi. Ses gelmeye başlayınca klimayı açıp fan şiddetini arttırıp azalttığınızda ses kesiliyor bunu gözlemledik. Ciddi bir problem olmadığını belirtti. İşlem yapabilmeleri için aracı bırakmam soğuk ve sıcak test yapmaları gerektiğini belirttiler. İsterseniz aracınızı bırakın ya da vaktiniz yok ise bir süre daha sesi gözlemleyin takip edip sesi kaydedin, ses kesilmez artar ya da devam ederse aracı boş bir vaktinizde bırakın gerekeni yaparız karar sizin dediler. Sesin kaynağını öğrendim ve çok ta rahatsız edici ve önemli bir ses olmadığını, her zamanda ses gelmediğini bildiğimden ve araç şuan çok lazım olduğundan yaza kadar aracı bırakmayı düşünmüyorum ilk bakımında aracı zaten bırakıcam, o zamana kadar ses devam ederse bakıma gittiğimde belirtir işlem yaptırım diye düşünüyorum. Yeni aracı da bu basit ses nedeni ile kurcalatmak istemedim.