Herkesin aracında, “El altında olması gerekenler” i vardır.
Kısa ve uzun yolculuklarda ihtiyaç olacağına inandığımız çeşitli eşya ve malzemeleri, araçlarımızda bulundururuz.
Kendi aracımdaki durum da buna paralel olmakla birlikte, iki sene kadar önce, aracı yeni aldığımda gelen heves, araçta bulundurduğum eşyaların miktarında güzel bir artışa yol açtı
Diğer taraftan, kullanım kitabında, her 100 kg ağırlıkta tüketim değerinin 0.3lt/100km kadar artacağı yazıyor.
Sonunda, el altında olması gerekenleri hafiften abarttığımı düşünerek, kendimce bazı önlemler aldım:
- İstepneyi ufalttım.
- Küçülen eşya gözlerine göre, sürekli bagajda taşıdığım eşyaların bir kısmından feragat edip, onları evimin bodrumunda bıraktım.
- Yakın zamanda da, orta koltuğu araçtan çıkartmak düşüncesindeyim.
Konuya dönersem , araçta neleri taşımanın gerekli olabileceği konusunda bir fikir alışverişi oluşturmak adına, bu başlığı açtım.
Aşağıdaki listelediğim arkadaşlar, araçta benimle birlikte daimi olarak yolculuk etmekteler.. bulundukları yerleri belirterek yazmaya çalıştım.
* Sol ön kapı cebi,
Islak mendil, (mini) şemsiye, isviçre çakısı,
* Konsol üstü göz,
Güneş gözlüğü, USB-mikro USB kablo, (3.5mm jaklı) aux kablo,
* Konsol üstü,
Pusula, Vantuzlu kamera tutucu, Model Yeti
* Orta kol dayama bölmesi,
Kart taşıma cüzdanı, kolonya, parfüm, şarj edilir kalem piller
* Sol ön koltuk altı,
İnverter, 12V-2xUSB şarj adaptörü, (kamera sabitleyici) yedek vantuz, yangın söndürücü, araç parfümü, (bozuk para taşıma amaçlı kullanılan orjinal) küllük,
* Sağ ön koltuk altı,
Araç kullanım kılavuzları, Not ve kayıt klasörü,
* Torpido gözü,
Küçük not defteri, kalem, bisküvi
* Sağ ön kapı cebi,
Çöp kutusu, Kağıt mendil
* Sol-Sağ arka kapı cepleri,
Çöp kutusu, 3.5 mm jaklı Kulaklık, Kağıt mendil, 3d gözlükler, Pet şişe su
* Ön koltuk arka cepleri,
(iki adet) Şişme minder, şişme boyun minderi,
* Bagaj,
Pandizot:
Vantuzlu mini uyku yastığı, hava ionizer cihazı, (pandizot altı filenin içinde) eşya sabitleme bantları.
Çanta 1:
(sprey şişeli) su, (sprey şişeli) şampuanlı su, şampuan, saf su, (sprey) cila, (sprey) kauçuk bakım köpüğü, demirtozu sökücü, şarjlı süpürge hortum ve uçları
Çanta 2:
(Mikro fiber uçlu) temizlik başlığı, (çeşitli boylarda) detay temizlik fırçaları, tekerlek işaretleme kalemi, cam silme lastiği, buz kırıcı, Kancalı lastikler
Bagaj Döşeme üstü (filelerde):
Yağmurluk, Şapka (2 adet), yangın söndürücü 2, Şarjlı Araç Süpürgesi, (süpürge için) yedek batarya, jant temizlik fırçası, jant temizlik sopası (mikro fiber uçlu), ıslak mendil, basınçlı Köpük pompası, saf su, normal su, cam suyu, trafik seti, (dört adet) eşya sabitleme aparatı, (uçları cırtlı, çeşitli sayıda),
Bagaj Döşeme Altı:
Yag (1lt), Soğutma sıvısı (1:1 sulandırılmış G13, 0.5lt), mini istepne, kriko, (12V elektrikli) lastik pompası, lastik tamir spreyi, (elbise/mobilya) temizlik fırçası, makyaj temizleme pamuğu (paket), kulak temizleme pamuğu (paket), cırt bant, bez bant, izolasyonlu bant, maket bıçağı, asetat kalemi, manyetolu fener, (çakı içeren, çok fonksiyonlu) el aleti, (mini) lokma seti, (mini) bisiklet pompası, toz bezleri (4-5 adet), cam cilası, kauçuk/lastik temizleyici, plastik temizleyici, hamur yapıştırıcı, normal yapıştırıcı (Bali tarzı), (mini) şerit metre
:thank: