škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni Micra reklam çekiminde yakalandı!

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;63895
İyide benim arabam Golf değil ki Fabia.

Ben kendi arabamdan az yaktığını söylüyorum üst segment bir araç olmasına rağmen, daha büyük motoru olmasına rağmen... Golf nerden çıktı? :)

meganeın esas rakibi olmasından çıktı :)

ayrıca senin makinen ile tam olarak kıyaslanmaz. dci lerin torku ve gücü 1,4 tdi den daha yüksek bildiğim kadarı ile.

hatta sana verileri kıyaslamalı koyayım. fabişle deil golfle. güç ve sınıf olarak tam rakibi odur çünkü.

megane 1,5 dci 85bg 200 nm
0-100 = 13,4 sn
şehir içi = 5,1
şehir dışı = 4
karma= 4,4

golf 6 1,6 TDİ 90 bg 230 nm
0-100 = 12,9
şehir içi= 5,7
şehir dışı = 3,8
karma = 4,5

golf daha ağır bir araç olduğuna göre. bence DCİ o kadar başarılı ahım şahım bir motor değil.

micraya gelirsek dizelinin bile tüysiklet olması az yakmasının birinci sebebi olacaktır.

not: inşallah dizel golften çok daha iyi araçların olur hakancım.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2010, 21:23:19 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;63899
Cıks, benim 195, onun torku 185 :D
son baktığım 85 liklerde 200 müş olabilir tam bilmiyorum. editledim bu arada :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Yeniler 200. Bizim megane eski motor, test ettiğimiz araç 185 torklu. Ama gel gör ki daha düşük devirde veriyor.

Golf makinesini asla Megane ile kıyaslamam zaten onun için bu eş sınıflılık bakımından hiç bir şey söylemeyeceğim, Golf karakteri ve işçiliği olan, sağlam bir araba.

Ama asıl gelmek istediğim nokta;

"1.5 motor klima açık 205 teker 16 jantlı full+full megane, kendinden daha ufak, alt segment bir 185 tekerli, 1.4 dizel Fabiadan, fabiada klima açmamamıza rağmen daha az yakıyor" idi.

Yoksa Golf dediğin tank yaksın 300 500 gıram fazladan hiç sorun değil hakkıdır fazlası ile :D

Ama ben fabiada, daha alt segment ve daha küçük motorlu bir aracı donanım kullanmadan, bu çok donanımlı üst segment Megane'dan daha pahalıya gezdiriyorum.

That's the point :) bu yani demek istediğim.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;63907
Yeniler 200. Bizim megane eski motor, test ettiğimiz araç 185 torklu. Ama gel gör ki daha düşük devirde veriyor.

Golf makinesini asla Megane ile kıyaslamam zaten onun için bu eş sınıflılık bakımından hiç bir şey söylemeyeceğim, Golf karakteri ve işçiliği olan, sağlam bir araba.

Ama asıl gelmek istediğim nokta;

"1.5 motor klima açık 205 teker 16 jantlı full+full megane, kendinden daha ufak, alt segment bir 185 tekerli, 1.4 dizel Fabiadan, fabiada klima açmamamıza rağmen daha az yakıyor" idi.

Yoksa Golf dediğin tank yaksın 300 500 gıram fazladan hiç sorun değil hakkıdır fazlası ile :D

Ama ben fabiada, daha alt segment ve daha küçük motorlu bir aracı donanım kullanmadan, bu çok donanımlı üst segment Megane'dan daha pahalıya gezdiriyorum.

That's the point :) bu yani demek istediğim.

hakancım esas numara bu durumda şanzımanda. gücü en uygun şekilde aktarmak az yakma sebebidir :)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Peki benzinli 1.2 motorlari kiyasladigimizda nasil bir tablo cikiyor ortaya ?
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.5 dCi'lar ciddi az yakıyor,Hakan'a hak veririm. Eniştemde makyajlı kasa Megane 1.5 dCi vardı bir dönem,full depo istanbul'da dolaşırdı haftalarca istasyonun yolunu unuturdu. En son 3 hafta önce mazot aldım derdi kafayı yerdim. Atlayan zıplayan bir performansı en azından o kasada yok belki ama seni mis götürüyordu ordan oraya. Peşine Toyota Corolla 1.4 D4D kullandı Megane'ı mumla aradık,gerçi otomatikti o ama Megane gibide değildi. Hele Clio'da falan dCi kullanmak 2 ayda bir falan depoyu fullersin sanırım :) Aynı şekilde HDi'larda çok az yakıyor.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;63914
clio/micra ile fabia arasındamı :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mygokhan;63914

Abi kamyonet kasasında kullandığın için maalesef bir otomobil tüketimine uzak olman kaçınılmaz.:(

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;63917
clio/micra ile fabia arasındamı :)

Evet oyle ama 1.2 motorlar arasinda.iddia ediyorum vw grubun 1.2 motorunun ustune motor yok su anda piyasada..

Alıntı yapılan: hakanerdogan;63918
Abi kamyonet kasasında kullandığın için maalesef bir otomobil tüketimine uzak olman kaçınılmaz.:(

OctaviaA4 kasasi janem :hih:

Tuketimi gectim zaten unuttum, kabullendim :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

hakanerdogan

• Ziyaretçi
He yani, lafı getireceğim yer oraydı, sende biliyorsun yani. Motorun 1198 cc ve civarı grubunun en kıral makinesi olsa bile Palio, Clio... 1.2 leri maalesef hem hızlı hem ekonomik kaçar sana göre.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;63922
Evet oyle ama 1.2 motorlar arasinda.iddia ediyorum vw grubun 1.2 motorunun ustune motor yok su anda piyasada..

OctaviaA4 kasasi janem :hih:

Tuketimi gectim zaten unuttum, kabullendim :D

valla abi 97 model 1,25 16v zetec motor fiesta flair aracım vardı. 130 bn km bindik birazcık iddialı olmş diyebilirim :D

gerçi o araçtada en büyük etken arabanın 975 kg olmasıydı orasıda ayrı.

hemen teknik verilere bakıyorum.

1,2 clio 3 hb

max güç: 75 bg
max tork : 105
0-100 : 13,4
şehir içi: 7,6
şehir dışı : 4,9

1,2 fabia bulamadım ibizadan alıyorum değerler aynımı bilmiyorum ama.

max güç: 70 bg
max tork : 112 nm
0-100 : 15,0 sn
şehir içi:7,6
şehir dışı:4,9

1,2 fiesta

max güç:82 bg
max tork : 114 nm
şehir içi: 7,5
şehir dışı: 4,6
0-100 : 13,3

buradaki verilere göre bence 3 ünün arasında en mantıklı gibi duran forddaki makine.

yanlışm yoksa o makine benim emektar fiestamın 1,2 16v zetec motorun geliştirilmiş hali.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2010, 21:56:43 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 fiesta kac kilo acep?

1.2 motoru polo, fabia,palio fiesta gibi kucuklerde kullaniyorlar.Gidip merivada 1.2 motor koyduklarini gormedim.Oysaki roomsterde 1.2 motor kullaniliyor..Vw guveniyorki koydurmus..Uygun sanzimanla rampada keci gibi..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.25 Duratec 82PS benzinli
979
1.4 Duratec 96PS benzinli
979
1.4 Duratec 96PS benzinli
1010
1.4 Duratorq TDCi 68PS dizel
1030
1.6 Duratorq TDCi 90PS dizel
1041

fiesata için birde altta bu not var:

**Ağırlık değerleri, sürücüsüz olarak, sıvılar tam dolu ve yakıt deposu % 90 dolu düzeydeki en hafif ağırlığı temsil ediyor. Üretim toleransları ve araçtaki donanım seçeneklerine göre değişebilir

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;63951
1.2 fiesta kac kilo acep?

1.2 motoru polo, fabia,palio fiesta gibi kucuklerde kullaniyorlar.Gidip merivada 1.2 motor koyduklarini gormedim.Oysaki roomsterde 1.2 motor kullaniliyor..Vw guveniyorki koydurmus..Uygun sanzimanla rampada keci gibi..

Senin o 1.2 dediğin motor taş gibi motor. Ömür ve sağlamlık konusunda 1.6 MPi gibi efsaneleşmeye doğru giden bir motordur :ok:
Ona kalırsa Türkiye'ye gelmedi ama yurt dışında A4 kasa Octavia'larda da 1.4 motorlu modelleri var. Bulgaristan, Romanya'da A4 kasa 1.4 Octavia taksiler cirit atıyor.VW motorları sağlamdır, bu 1.2'yi SuperB'ye bile koysan yürütür şakır şakır :)