Aynı ses bende de mevcut. Hatta konuyla ilgili başlık da açmıştım. Sanırım sıkıntı klima kompresöru ile ilgili. Ben de gelecek hafta servise bırakacağım. Sorunu çözeceklerini düşünüyorum. Kompresör değişimi araç fiyatını düşürür fikri ise diğer arkadaşların da belirttiği gibi baya bir abartı olmuş. Yeni ve orijinal parçayı kim sıkıntı eder ki Şu ana kadar hiç böyle bir şey duymadım.
aynı ses olduğuna emin misin....
https://www.youtube.com/watch?v=Q35K6CUbFCc&feature=youtu.beBu ses motor kapudunu açınca v kayışı dinledim oralardan gelmiyor. Sanki ön konsolun içinden geliyor gibi klakson sesine benzio tis bi sesle birlikte sürtme sesi var. Giderken motor sesinden pek duyulmuyor. Rolantide sessiz ortamda çok kulak verirsen duyuyorsun. Çoğu kişi farketmez bile bu sesi eminim ama bnm kulağıma takıldı bi kere araçtan soğudum vallah.
Motorda titreşim çok geldi bana ozellikle motor bloğunun ynındaki (solda) ince borular çok sallanıyor sende de öyle mi?
Örneğin: Fan veya klimayı açmazsam ne kadar yol yaparsam yapayım durduğumda bu ses gelmiyor.
Ama fanı actım 10 km yok gittim park ederken rolantide beklerken fanı kapadığımda ya da kıstığımda dönen bir şey bri noktaya geldiğinde değiyormuş gibi bir ses geliyor.
Şöyle bir çözüm buldum: Bu sesi duyduğumda AC ye basıp fanın şiddedini arttırıyorum 3-5 saniye bu şekilde sonra klima ve fanı kapatıyorum yada sadece fanı çalıştırıp kapatıyorum ses kesiliyor.
Aracı aldığımda sanki konsoldan korna çalar gibi vuk vuk vuk devirli bir ses geliyordu şimdilerde ses şiddeti çok azaldı ama yine de var.
İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.