0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni aracınız öncelikle hayırlı olsun , superb active donanim en baz paket , d segment bir araçta olmasi gereken donanımlar mevcut degil, şahsen D segment araca biniyorsam fabiadan boş olmasını istemezdim , genede hakkınızda hayırlısı
hocam bahsettiğiniz özelliklerde bir passat'a bindim. sonra fabia'ya geri bindiğimde donanım biraz önemsiz kaldı sadece yalıtım seviyesi bile bambaşka hissettiriyor.
Sağol dostum eyvallah ama klima milima demeyin artıkYeterince action yaşadım yeter
Dod benim 71.750ye satın aldıgım aracı 69 a aldı.
Bugün aracı servise götürdüm ve konuyla ilgili önemli bilgiler aldım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Bir usta ile birlikte araca girip sesi dinledik. Daha önce de başka bir usta ile birlikte test sürüşü de yapmıştık sesi duyabilmek adına. O usta hem benim ses kaydımı dinlemişti hem de test sürüşünde gelen sesleri dinlemiş, normal demişti. Bu usta klima konusuna çok daha hakim biriydi. Ses kaydını dinlettim, beraber araca geçtik. Araç park halinde iken bile hafif gaz verip sesleri dinleyerek sorunu tespit etti. Zaten servislere teknik bülten de ulaşmış. 1.0 TSI'larda kullanılan özellikle bir marka ( adını şu an hatırlamıyorum, S ile başlayan bir ismi vardı) klima kompresörlerinde böyle bir ses problemi varmış. Onları başka bir marka ile değiştiriyorlarmış. Benim sesi dinleyince de sorunun o olduğunu anladı. Aracı gelecek hafta bırakacağım ve kompresör değişimi yapılacak. Aynı sorundan muzdarip arkadaşlar da servislerini biraz zorlasınlar. Birkaç farklı servis bu bülten olayını doğruladı ve sorunu kabullendi. Eğer inkar edenler varsa zorlamak gerekiyor. Kompresör değişimi sonrası nasıl bir sonuç aldığımı da paylaşırım.
Yine doğuş kazanmış
Arkadaşlar bu sorun bende de var. Klimada AC açıkken ağustos böceği vızıltısı gibi cır cır bir ses geliyor. Klima yüksek devirdeyken veya araç hızlı giderken ses pek duyulmuyor ama fan 1-2-3 seviyelerindeyken veya araç hızlı gitmiyorken ses duyuluyor. Binenler pervane bir şeye sürtüyor gibi bir ses var diyorlar. AC kaplıyken gelmiyor ses. Araç 2018 Skoda Fabia 1.0 Style. Kocaeli’de Skoda Keleşler bayine gittim normal bu ses dediler klima gazı basıp gönderdiler. Ses hala devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Hala aynı sorunu yaşayanlar var mı? Kocaeli’de ki serviste değiştiremezsem İstanbul’da nerede değiştirebilirim bu kompresörü? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Belki sıkıntı klima kompresörü içindeki valflerdir. Benzer dert vardı bir süre önce aracımda, yetkili servis valf değişimi için merkeze yazdı, merkezden kompresörü komple değiştirin yanıtı gelmiş, ERYA'da kompresör değişti garantiden...
Ben de orayla görüşeyim öyleyse. Umarım değiştirirler. Böyle ufak tefek şeyler de servislerin ayak diremesi çok canımı sıkıyor. Dünya para veriyoruz. Her sorunda onlara gitmek zorundayız ama tavırlar hizmet davranışlar 3.sınıf düzenbaz sanayi ustası gibi. O normal abi,o sıkıntı değil,onda bişey yok... Koca koca adamlar kırk takla atıp şekilden şekile giriyor eveleyip geveliyorlar. Ben utanıyorum valla. He he tamam deyip çıkıyorum o denli pişkin oluyorlar. Keşke biraz sorun çıkarabilen bir tip olsam