Hocam siz böyle anlatınca Bulgaristan'a araçla gitmek çok mantıklı geldi. Tatilinizi nasıl ayarladınız, nerede kaldınız, giderken veya orada nelere dikkat etmek gerekiyor?
Tatilinizi biraz detaylandırırsanız en azından bizlere de ilham olur.
Benim eşimden dolayı vizem var şimdi oturum için başvuru yaptım. Ondan sürekli gidip geliyoruz kalacağımız yeri Booking üzerinden yapabılırsınız. Bg gümrüğüne girişte aracı su fiskiyesinden geçiriyorlar bunun için 6-7 leva vermeniz gerekiyor.
Şimdi dikkat etmeniz gereken ilk iş gümrükten geçtikten sonra ilk benzinlikten vinetka almanız gerekecek ön camın sağ tarafına yapıştırmanız gerekiyor görünecek bir yer yani. Vinetka otoyol parası aslında kaç gün kalacaksanız ona göre delgecle deliyorlar.
Yen'i ehliyetle gitmelisiniz gümrükte sormuyorlar ama yolda herhangi bi polis bunu kabul etmiyor aslında herşey rüşvetle dönüyor [emoji23] zorluk çıkarıyor.
Trafik kesinlikle bizim buradaki gibi değil stop yazan yerlerde durmalısınız genelde bu şekilde soteye yatıyorlar ve yola çıkarken stop yazan yerlerde durmanızda fayda var kavşakta dönen biri varsa mutlaka beklemelisiniz yaya'ya yol vermelisin bunlara dikkat etmeniz yeterli.
Yolları pek iyi sayılmaz gidiş geliş yol otoyol onlara göre. Yaz tatili için Kırklareli üzerinden Aziziye(Dereköy) sınır kapısından çıkış yaparak burgas-sozopol-varna istikameti gayet güzeldir. kaldığım yerin ismini hatırlamıyorum ama Türkçe bilen çok var sorun yaşamazsınız. Kış tatili içinse Kapıkule'den çıkış yapıp tek otoyolu olan sofya yolu üzerinde filibe'ye gelip orada gezip yiyip içip asenovgrad üzerinden kayak için pamporovo ya geçebilirsiniz yada filibeden Sonra pazarcıktan ayrılıp banskoya uzun ve oldukça virajlı dağ yolundan varabilirsiniz.
Otellerde herşey dahil diye birşey Yok kimisi sabah kahvaltısı veriyor yada hem kahvaltı hem akşam yemeği.
Banskoda kahvaltıdan sonra pass kart alıp teleferikler kayak pistlerine çıkıyorsunuz zAten öğle yemeğini oralarda yiyorsunuz.
Sonra kayabılırseniz ötele kadar kayarsınız [emoji23] bu yakıt alırken ovm petrolden alabılırınız.
Benzin alırken 100 oktan burayla aynı fiyata geliyor. Ama 95 oktan alırsanız 60 TL kar edebilirsiniz. Dizel ise buranın benziniyle aynı fiyat.
Bu Arada uzun bi yazı olup arkadaşın konusunu baltaymış gibi oldu kusura bakmayın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi