Walla bu segmenteki araçların hiçbiri bu rakamları hakkeden arabalar değil. Ama ülkemizin vergi sistemi sağolsun bizi buna mahkum ediyor.
Octavia, aile kullanımı için uygun, tüketimi başarılı bir araçtır. İç mekan ve bagaj hacmi konusunda sizi oldukça tatmin eder. Performans olarak çok büyük beklentileriniz olmasın. Yeni nesil beyinleri kırılabildi mi bilmiyorum ama mümkünse yazılımlı binerseniz perf olarak da sizi tatmin edecektir.
Şu an güncel fiyatları bilmemekle ben aldığımda piyasada fayda/maliyet oranı en yüksek araçtı.
Gelelim bana göre zayıf yanlarına.
1- Arka süspansiyonun torsiyon olması nedeniyle yol tutuş huzur edici. Ben eibach yaylara rağmen istediğim ölçüde bir yol tutuş sağlayamamıştım.
2- Yalıtımı zayıf: İlk aldığımda ne sessiz dizel demiştim. Ama sonraları, özellikle uzun yol kullanımlarında motor sesi rahatsız etmeye başladı. Bunun yanında ön dikiz aynaları tarafından gelen rüzgar sesi çok rahatsız edici.
3- Camlar: Yine yalıtma ek olacak. Camlar çok ince ve maalesef yol ve rüzgar sesi alıyor. Bunun yanında ön camları kapı içine sabitleyen tırnak sayısı az. Bu nedenle bozuk yollarda camlar biraz veya yarı açıkken cam kapı içinde titreşiyor ve aracın karakterine uygun olmayan tıkırtı sesi çıkartıyor. Aynı şekilde kapıları kapadığınzda çat çut sesler geliyor ki ben bu sesleri en son kuş serisinde duymuştum.
Son olarak herkesin kendi zevki ve görüşü ama bu paraları bu markalara vermektense, 2. elde sıfır ayarına yakın prem markalara vermek bana her zaman daha mantıklı gelmiştir.