Aracınızı çok yormuyor veya çok ekonomi yapacak şekilde kullanmıyorsanız acele etmeyin. Motor yağı durduğu yerde bozulmaz, 1 yılda servise girme zorunluluğu Türkiye'de servislerin para kazanması içindir.
Bildiğim kadarı ile motor yağı gidilen km dışında yüksek ısı ile bozulur. Yüksek ısı ise iki şekilde oluşur.
1- Sürekli performanslı kullanım,
2- Sürekli gereğinden fazla ekonomik sürüş: Özellikle turbolu araçlar düşük devirde gelen tork ile yüksek vites ve düşük devir kombinasyonu ile kullanılırsa hızlanmalarda veya rampada vites düşürmek yerine torktan yararlanılarak araç zorlanırsa turbo yüksek devir çevirmeye başlar ancak motor devri ve buna paralel olarak yağ devirdaimi yeteri kadar artmadığı için turbo ısınır. Turbo içindeki motor yağı bozulur. Normalde turbo ısısı motora göre çok yüksektir. Turbo motor bloğunda motor suyu ile soğutulmuş yağ ile yağlanır aynı zamanda soğutulur.
Bilmiyorum yanlış mı ama ben aracımı bu mantıkla kullanıyorum.
Benim araç 25binde 6 gün sonra bakım zamanı geliyor ve garanti bitiyor. Servis fiyatlarının bu kadar yükseldiğini bilmiyordum. Bu fiyatlarla kesinlikle servise gitmem. Muhtelemen kışa girmeden 30 bin olur, özel serviste bakımı yaptırırım.