Mevcut Superb'imi almadan önce, 1.6 e-hdi mcp executive C5 kullanıyordum. Full bir araçtı, kazasız boyasız değişensiz ve 33.000 km'deydi. Tertemiz, d sınıfı mis gibi araçtı. Zorla 78.000₺'ya satabildim.
Bunu neden anlattım; böyle tertemiz bir araba ancak o fiyatlara gidiyor, fiyatı artmaktan ziyade hep azalıyor. En büyük sebebi sıfırının çıkmaması. İkinci sebep, C5'i sadece bilen insanların tercih etmesi. Üçüncü sebep de, galericilerin bile burun kıvırması, çünkü satışı nispeten yavaş. Sırf bu sebeplerden ötürü gayet severek kullandığım aracımı satmıştım.
Aynı sebeplerden ötürü, sizin de satmanızı öneririm.
Karşılığında ne alayım diye sorarsanız, octavia C5'in sınıf olarak dengi olmasa da, pek de aratacak bir araç değil.
Eski bir passat almaktansa, sizin yerinizde olsam yeni kasa 2016-2017 Superb 1.4 tsi Active alırdım. Sanırım dizel kullanıcısısınız.. Şunu biliniz, öncesinde hep dizel kullanmış biri olarak bu 1.4 tsi 125 lik ünitenin yakıt olarak asla üzmeyeceğini gönül rahatlığıyla söylerim. Tüketimi makul, donanımı gayet yeterli mis gibi araba.