İyi günler sayın arkadaşlarım. Aracım 2018 Superb 1.6 ve su an 4500 kmde ilk 15.000 cok yakar demişlerdi ama dogrulugu varmidir bilmem. Ortalama yakıt tüketimi ne yapsam 13.00lt/km altina dusemedim bazen 15-16 oluyor. Sabit hiz çevre yolunda giderken bile bu civarlarda. İşin garibi sabit devir ile giderken yüksek, araca gaz verip ivmeli (agresif) kullaninca düşüyor. Full depo ile 850km yapiyor. Düşüncelerinizi ve yardim. Fikirlerinizi bekliyorum. :gaz:
bahsettiğiniz değerler 1,6 dizel bir araca göre çok fazla.
benimde aracım 6000 km de, ilk zamanlar 8,2 lt nin altına düşmüyordu şehir içi, ama artık havaların ısınmasının da katkısı ile ortalama yakıt 7 lt ye düştü,
bahsettiğiniz ortalamaya reel de aracınızın deposunu da doldururken yakalıyorsanız eğer, servise göstermekte fayda var
tabi eğer bu bahsettiğiniz değerler kontak kapattıktan sonra gösterge ekranında görünen yol bilgisayarı verilerinde çıkmıyorsa?? Çünkü benim aracımda da o ekranda benzer değerler yazabiliyor ama, asıl bakmanız gereken ana bolero ekrandaki "araç bilgi kısmındaki yakıt değerlerinizdir"