Başımdan neler geçti :lol:
2 saate geldim Gölbaşından Eryamana. Gece vakti. Çevre yoluna çıkmaya korktum, bağlantı yolları çok dik rampa ve fena viraj, hazır açılmıştır dedim Konya+Eskişehir+İstanbul Yolu kullanayım dedim.
Hava -6 derece, aman Ya Rabbi, yerler yaltı buz... Bi tabaka kar var, üzerinden geçiyosun ama daşşş gibi, kaydıra kaydıra geldim o yollarda 40-50 ile. Neyse Göksu'dan girdim Eryamana, inişler-çıkışlar...
İniş aşağı 1. vitese alıp eli ayağı çekiyorum, yoook araba yığılıyor dahada hızlanıyor inerken, sola dönmem lazım, bi transportercı baktım geçicek beni solumdan, onu beklemek zorunda kaldım selektöre asılıp duruyordu, geciktim haliyle ABS masajı ve artan hız eşliğinde, araba dönmüyor, sitenin tel örgülere doğru baktım gidiyorum direksiyon tam sol...
Bi şimşek çaktı, freni bırakıp gazı resmen yere koydum, vıııuuuwww sola topladım önünü, fazla kaçtı haliyle :lol: ama hala döne döne aşağı iniyorum, imdatı çektim, yol geniş kimse yok, bi sağ bi sol bi fren bi gaz derken rayına koydum makineyi. Ama tepkilerime o kadar anlamsız ve geç cevap veriyor ki, panik bile yapabilirim falandı yani.
Ama teneke lastikte bile 1. vites kendi kompresyonu müthiş başarılı, ha unutmadan bir kavşakta yine spin attım, ama kaldırıma falan temas yok.
Sıra geldi otopark rampasınaaaa.... Bildiğin poşetle kay bi rampa. 1. vites kendi haline bıraktım, verdim burnu, çıktı çıktı, yavaşladı, hala çıkıyor, tam tepede durdu :lol: Ama 900 devir dönüyor motor ve tekerler, baktım geri salıyor, direksiyonu sıkıca dümdüz tuttum, cıııvvvvvvvvv kadran belki 1 km saydı ama 50 cm daha gidebilmeyi başardım.
Park edicem, park yeri eğimli, ulan durdum, araba g.tüm g.tüm iniyo aşağı yan yan :lol:
Neyse düzelttim, taşlarla sabitledim ve 3 günde 500 km yaptığım arabayı bi süreliğine donduruyorum :lol:
Bugünde çok sürpriz oldu bu kar, beklemiyordum ve misafir durumları olunca Gölbaşına gitmek zorunda kaldık. 270 TL ceza ve buz macerasından sonra biraz istirahatı hak ettim :lol: