5 10 bin km deki birçok kusursuz arabalar varken internet te bunlara burun kıvırıp bayilerdeki full arabaları beğenmeyip yurt dışına özel siparişler geçecek kadar lükse sahip değilmiş demek ki ekonomi benim param var ben alırım yaklaşımının bir sonucu, bu yaşam şeklinin hiçbir şey üretmeden hazırdan yemenin bir bedeli olacaktı elbet şuan ki sorunumuz döviz açığı bu döviz açığının sebebi de savurgan yaşam şeklimiz kimse kusura bakmasın şimdi herkes ektiğini biçiyor.
Yazdiginiz yaziniz maalesef rasyonelite ile bagdasmiyor. araba ihtiyactir. Ozellikleri ise sartlara ve zevklere gore degisir.
Bayi benim ihtiyacimi veyza zevklerimi bilmeden siparis etmis stoga koymus, ben begenmeyip ihtiyacima gore arac siparis edince, ben savurgan, bayi hakli oluyor oyle mi?
Ulkemizde ki arac satis islemi komple sacmalik bana gore ama duzeni bir ben degistiremem.
Ihtiyaca gore siparis edilmeli, bayinin kafasina gore getirdigi araclara mahkum olmamali tuketici. Sorunun baslangici, israf ve savurganlik kismi tepeden basliyor...
Ornek: Ben araci siparis etmeden once TR'de koltuk sogutmali, extra airbag li siyah arac yoktu ama Izmir iklimi icin 4 koltuk isitmali arac boldu! Aracimda 4 koltuk isitma var hic kullanmadim ama sogutma en cok aktif olan birsey.
Bir diger konu koltuk sogutma almam icin prestij versiyonu secme zorunlulugu! Kullanmadigim bir cok ozelligin bana satilmasi...( elektrikli bagaj )
Kapital duzenin hileleri... en az zarar ile en dogru ihtiyaca ulasmak icin bilincli tuketici olmak zorundayiz...
Savurganlik, doviz acigi, cari acik bunlar ayri bir konu, her biri icin iktisat, iktisat tarihi ve iktisatcilar ayri ayri degerlendirmelerde bulunmustur. Sayfalarca yazsam yazabilirim....