Bugün ben de 60bin bakımını yaptırdım 58250'deyken. Yağ uyarısı vermişti 1000km önce, bugün sabah servisin önüne çektim ve hemen yağ değişim dedi araba
Özel servise götürdüm, benden önce de yetkili servise gitmemiş araç, garantisi de bitti.
Bujileri, filtreleri ve ön arka balataları dışarıdan aldım ve özel servise gittim. Babamın çalıştığı yerde arabaları götürdükleri özel servise götürdüm. Filtreleri motocar diye bir marka aldım, parçacı önerdi, usta da beğendi, ben de aldım. Bujileri orijinal aldım. Balatalar da bitmiş, ben frenlerin eskisi gibi olmadığını hissediyordum ama resmen tükenmiş balatalar, çıkınca fark ettim.
Filtreler haliyle biraz ucuz oldu, 35 lira karbonlu polen filtresiydi mesela. Bujiler için 280 lira verdim, serviste 110 sayıyorlar tanesine dedi ama parçacının yalancısıyım
Balatalar da 280 lira.
Yağı alıp gitmemiştim, serviste usta kendileri kullandığı yağı koydu ama o konuda içim aşırı rahat etti de diyemem. Biraz böyle kullanacağım ama belki sonra değiştiririm Castrol ile.
Filtreler kötü durumdaymış, arabanın sesi soluğu biraz değişti. Özellikle polen filtresi kötüymüş, zaten bir haftadır bir koku alıyordum arabanın içinde. Yetkili serviste tüm bu değişimlerle 2500ü geçerdi sanıyorum, balatalar ve bujiler epey tutuyor zira. Böyle yarısına halletmiş oldum, umarım problem yaşamayız.