Arkadaşlar tamir süreci tamamlandı, durumu sizlerlede paylaşmak istedim Allah korusun inşallah kimsenin başına gelmez ama olurda başına gelen olursa belki yardımımız dokunur.
Öncelikle stop lambasını kendim araştırdım, yan sanayi veya çıkma ile değiştirmek istedim ancak piyasada yan sanayisi yok ayrıca çıkmada bulunmuyor, mecburen servisten parça fiyatını öğrendim 1.000 TL dendi ve sonrasında hem buradaki arkadaşlar hemde çevremdeki arkadaşlar kasko ile yaptırmamı önerdi. Bu süreci araştırdım sigortacımdan bilgi aldım, hasarsızlık indirimim %30 olduğunu yaptırırsam kasko indiriminde yıllık yaklaşık 300 TL civarı zararım olacağını kararın tam ortada olduğunu iletti bizde kaskodan yaptırmak için bir servise evrak gönderimi yaptık (aracı teslim etmedik) dosya açıldı, sonrasında ise kasko firmam Unico sigorta tarafından genel müdürlükten arandım ve kaskomda dosyada ufak hasar belirtildiği için 2.000 TL ye kadar mini hasar paketim olduğu kendi anlaşmaları servislerinden yaptırırsam hasarsızlık indirimimin bozuşmayacağı hemde yapılacak işlemin 2 yıl garantili olduğu iletildi, parçanında orjinal olacağı paylaşıldı bende ne olur ne olmaz sigortacımla görüşerek bu şekilde yapmaya karar verdik ve anlaşmalı srvise dosyamız yönlendirildi. Anlaşmalı servisten bir kaç saat içinde araç gelinip benden alındı ve 3 gün sonrada yıkanıp tamir edilip teslim edildi.
Biraz uzın oldu kusura bakmayın, ama dediğim gibi inşallah kimsenin başona gelmez ama olurda biri benzer durumu yaşarsa bilgilenmesi için paylaşmak istedim, herkese iyi günler.
Süreç içinde fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.