Merhaba,
Bende klimadan gelen sesler ile ilgili servise götürdüm aracımı. 2 şikayetim vardı;
1-Arabayı ilk çalıştırdığımda klima kontrol ünitesinin oralardan gelen bulaşık makinesi çalışıyor gibi gelen ses,
2-klima çalışırken, özellikle soğumaya başladıktan sonra hareket halinde iken gelen ötme sesi. ses cırcır böceği sesine benziyor. bu ses bazen gelip bazen gelmiyordu.
Serviste garantiden 3 parça değişmiş. klima kompresörü,genleşme valfi ve hava kurutucu. şu anda her 2 seste yok. klima ise olağan çalışıyor. soğutma performansı ise güzel.
aracı verdiğimde ikame araç olarak rapid aldım 2017 model. 2.sırada yazdığım ötme sesi bu araçta da duydum ben hemde çok daha fazla ve sürekli idi. bu arada bu araç manuel klima idi 1.kademede daha çok duyuluyor 2.kademede ise bazen. 1.sırada tarif ettiğim ses bu araçta yoktu.
bazı arkadaşlarım benim araçta sesi duymuyordu. sıkıntı yok diyolardı. sonradan duydular. sanırım biraz dikkat edilince duyuluyor.
bu arada benim ilk skoda aracım. forumla bu vesileyle tanıştım. tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. bende araçla yaşadığım tecrübeleri buradan paylaşırım.
iyi forumlar herkese.