Merhaba bahsettiğiniz ses sanırım benim aracımda da var 2016 yeni aldım 21000 de araç. Gaz yerken daha çok dikkatimi çekti homurtu gibi hooooor diye bi ses sizinde bahsettiğiniz değil mi bu ses normal mi srrvise gitmeyi düşünüyorum garantisi bitmeden. Bilgisi olan lütfen paylaşsın kafayı fena taktım en son c4 te enjektör şakırdaması yüzünden sinirlendim sattım aracı bundan da soğumayalım
Sayın Aksipolit aynen senin dediğin gibi....
Değerli arkadaşlar, bu soruyu gerçekten soruyor musunuz? Yani gaza basınca hırıldayan ve gazdan ayağınızı çekince giden ses ne olabilir gerçekten? TSI motora sahip aracınız. Açılımı Turbo Supercharger Injection. Yani aracınızda Turbo besleme var. Gaza yüklendiğinizde çıkan hırıltı diye tabir etmeye çalıştığınız ses turbo sesi.
Bunun dışında kronik 2 ses daha var. Biri hırıltı değilde daha çok şıngırtı şeklinde tabir edilen. Bu DSG nin sesi, korkulacak birşey değil. Bir de kronik klima sesi olabiliyor. O da su sesine benzetiliyor. Zannedersem garanti kapsamında kompresör değişimiyle çözülüyormuş. Forumda gerekli anahtar sözcüklerle bu iki sıkıntıya dair başlıklara erişebilirsiniz.