škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

arabam lpg de hızlanmıyor ve motor çok titriyor

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı asigolu

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
selamun alayküm arkadaşlar başka bir sitede de bu konudan bahsettim sorunum şöyle.
 arkadaşlar 2001 model ame motor skoda fabia aracım son zamanlarda lpg de çekişten tamamen düşüyor rolantide araç siddetli şekilde titriyor. lpg ustası bir kaç yerden olabilir dedi. bilgisayara bağlatınca zengin karışım ve ateşleme bobini çıkmış ateşleme bobinini ve lpg enjektörlerini değiştirdik biraz kullandıktan sonra aynı sorunu yine yaptı lambda sensörünü değiştirelim dedi çok masraf çıkınca dursun demiştim ama araba beni rahatsız edince internetten sipariş ettim yeni lamda sensörünü aldım kendim değiştirdim fakat aynı sorunu yine yaptı. bende bu sefer lambda sensörünün soketini çıkardım o şekilde nasıl olacak acaba diye denedim ilk önce düzeldi gibiydi 15-20 km sonra tekrar yapmaya başladı.
böyle bir arıza ile karşılaşan varmı acaba? varsa nasıl çözdü ya da bu neden olur fikrin olan var mı?

araba yolda giderken hızlanamıyor sanki arkadan biri tutuyor gaza basınca pat pat pat der gibi hızlanmaya çalışıyor.

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bahsetmemişsiniz ancak , ilk yapılması gereken lpg filtresini değiştirmek olmalı, daha sonra enjektörlerin sağlıklı çalıştığı test edilmeli. bilgisayar zengin karışım dediyse buharlaştırıcı regülatörde de sorun olabilir su dolaşımından kaynaklı lpg yeteri kadar buharlaşma yapmıyordur. Lpg arızaları bazen uğraştırabiliyor maalesef, megane 2 de baya uğraştıydım en son arabayı sattım.

Çevrimdışı asigolu

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
filtreler değişti enjektörler sağlıklımıydı bilmiyorum ama yeni enjektör takıldı diğer buharlaştırma konusuna gelince onunla ilgili bilgim yok ama usta bakmıştır heralde bilgisayarda lpg ile ilgili herhangi bir arıza göremedi. aslında benim de kafam atıyor satayım bari diyorum alacak adama ne diyeceğim diyorum sonuçta alan adam da uğraşacak bir sürü bu sorunla. bakalım inşaAllah çözülür sorun teşekkür ederim vermiş olduğunuz fikirler için.

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı asigolu

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
sorun çözüldü ve sorun tamamiyle usta hatasıymış değiştirdiğim parçalar sadece bana yenilendi olarak geri döndü.

sorun değişen enjektör hortumlarının uzun bırakılması sonucu motor koruma kapağı kapatılınca enjektörleri bastırıyor ve lpg enjektör hortumları bükülerek gaz geçişini engelliyor ve çalışmayan enjektör dolayısıyla araç çekişten düşüyor ve tekliyormuş hortum boyları kısaltılıp enjektörler aşağı çekildi ve sorun halloldu.

herkese teşekkür ederim.