Arkadaslar yine zam geldi.
araba 125bin e dayandi.
bugun kaza yapan aracimi maslak dogus otoya birakinca bir bakayim dedim fiyatlara.
opak kirmizi fabia hurda indirimi ile 95bin indirimsiz 105bin tl den satiliyor
Konya Konmar'ın elinde bir sürü Fabia var ve üzeri tozlanmış öylece yatıyor. Geçen ay hız sabitleyiciyi taktırırken kendimce durumları tahlil etmeye çalıştım. Satın aldığım kişiye sordum elinizde üzeri tozlanmış ve muhtemelen uzun süredir bekleyen araçlar var. Ciddi alıcılara bir şeyler yapıyor musunuz sonuçta bu araçlar buraya geldiğinden bu yana dünya zam yedi dedim. Güncel fiyat ve kampanyalar haricinde bir şey yapmıyoruz dedi.
Konya Konmar küçük bir bayi. Zihniyetleri normal şartlarda kötü ama şuan bu durumu kenara bırakıp da yorumlayacak olursak bence döviz bazlı borçla alındı bu araçlar ve maalesef zam oldukça da kur bazındaki yükseliş trendine giriyorlar. Fakat satılmaya satılmaya ne olacak. Yada sen küçük çaplı ve borçlu bi bayiisin diyelim ne olacak. Gücü olan bayiiler atı alıp Üsküdar'ı geçecek. Misal Skoda Yüncüler 2017 yılının satış şampiyonu oldu ve takip ettiğim kadarıyla stoklarındaki eski tarihli araçları piyasanın daha doğrusu liste fiyatının çok altında Instagram da teklif ediyorlar.
Bu fiyat yükselişini olumlu yönde avantaja çevirip ellerinde ki eski fiyatlı araçları uygun fiyattan müşterileriyle buluşturan bayilere helal olsun diyorum.