škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Ağaç Reçine ve Kuş Pisliği Lekesi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cenk_139

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar, aracımı yıkattıktan sonra malesef üstünde bir iki yerde ağaç reçine lekesi ve yine bir yerde kuşnpisliği lekesinin güneşte beklemesinden boyada iz bıraktığını fark ettim.

Bu iki durum içinde nasıl yaparsak çözüm bulurum, ineternette çok fazla karışık bilgi var; mazot, benzin, tiner, cola, cif vs. şeklinde liste uzayıp gidiyor.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi.

Çevrimdışı Ramsey06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
gres yağı sürün 2-3 saat bekletip temiz bezle hafifçe silin geçer

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Boyaya işlememiş, hafif bir iz olduğunu farzedersek, ya vernik katmanının içinde, yada üzerindedir.

Her iki durum için de, önce izopropil alkol ile temizleyin (Leke yüzeysel ise, bu adımda gitmiş olacaktır.)

Daha sonra, ince bir pasta cila ile, önce yumuşatıp, sonra temizleyerek, çıkartabilirsiniz.

Çevrimdışı erharp32

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Tecrübeyle sabit yaz izninde antalya da ağaç recinesi akmış ve sicaktan kaportaya yapışmış. Detayli yikamaciya götürdüm çıkarmadılar. Sonra kendim evlerde kullanilan Elma Sirkesi ile reçinenin üzerine sıkıp biraz bekledikten sonra mikrofiber bezle biraz bastırarak uyguladım ve sonuç: reçine izleri çıktı.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı izmirli öğretmen

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar böyle şeyleri çıkarmada evdeki sana yağı da süper işe yarıyor. güneşte sürüp biraz bekleyin sonra siliniz ve sabun ile yikayınız . Özellikle yaz aylarındaki zift lekelerine birebir çözüm

Çevrimdışı cenk_139

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Teşekkür ederim arkadaşlar, belürttiğiniz yöntemleri en kısa sürede deneyeceğim

Çevrimdışı alpers

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
asidik şeyler (sirke) kısa sürede zarar veriyor diye biliyorum.

izopropil alkol temizliyor ve bildiğim kadarıyla zararlı değil. hemen buharlaşıyor zaten. yine de kendiniz araştırın derim.

Çevrimdışı doktor

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
ayni durum bendede var, bu yaz antalyada otelin parkinda recine damlamis arabaya ama yikamacilar bile cikartmiyor.. tirnagimla bi kismini cikarttim ama hepsi cikmaz.. sirke isini bende deniyecem bakalim ne olacak.. izopropopil alkol dediginiz ne bu arada ? nerden bulunur ?