[MENTION=17105]Birader[/MENTION]
sadece vites koluna dokunarak ve fren pedalını basıp bırakınca ekrandaki yeşil fren uyarı lambası ile paralel ufak bir tık diye ses geliyor ve o ses vites kolunda hafifçe hissediliyor
Aracı çalıştırmadan eliniz vites kolunda olsun değiştirmeyin frene basıp bırakın durumu fark edersiniz.
bizden bu kadar .
Ben hiç böyle bir "tık" sesi veya hisle karşılaşmadım. Yine de dediğinizi yapacağım. Sonucu burada yazayım
Yeniden merhaba,
Dediğinizi aracımda denedim (2018 Superb Prestige DSG).
Gerçekten de, "araç çalışır durumdayken", hem P hem de N konumunda, elim vites topuzunu tutarken frene bastığımda hafif bir titreşim hissediyorum
Bu konuda haklıymışsınız. Ama öylesine belirsiz bir titreşim ki, özel olarak dikkat etmedikçe fark etmeniz mümkün değil. Ama bu bir SES değil. Sadece vites kolunda hissedilen ve dediğiniz gibi bir kilit mekanizması serbest kalıyormuş hissini veren titreşim.
Ancak sorunu dile getiren arkadaşın durumu farklı olabilir. Çünkü daha önce kavrama ve volant değişiminden söz etmiş. Muhtemelen bizim hafifçe hissettiğimizi bu yüzden daha sert ve sesli olarak fark ediyordur...
Benden de bu kadar...