Merhaba arkadaşlar daha önce araçtan gelen seslerin çözümü adlı konuda paylaştığımçözüm yönteminin bir çok arkadaş ayrıca sorduğu için açıklayıcı bir konu oluşturmak istedim.
Not: bu çözüm benim bulduğum bir çözüm değil briskoda.com forumundan alıntıdır.
Benim aracımda ilk ses 8-9 ay dolmadan gelmeye başlamıştı. Ben sesin kesilmesi için 1hafta servise aracımı bıraktığım da ses kesilmiş halde teslim aldım ama bu sessizlik en fazla 7 ay sürdü. Benim aracımdaki ses aracın her esnediği durumda (yokuş başlangıcı , tümsek geçişleri gibi) geliyordu. Bu ses plastik çıtırtısı şeklindeydi. Anlatacağım çözümle bu sesin kesilmesini sağlayabildim.
Çözüm:
1) Öncelikle arka koltuğa oturuyorsunuz.
2) Sol eliniz ile size yakın olan sol arka köşeden tavan döşemesini tutuyorsunuz. (En çok insanların aklı burada karışıyor. Burada yapacağınız şey sadece tavan döşemesini tutacaksınız oradaki mekanizmaya falan müdahale edilmiyor sadece bej kaplamadan tutacaksınız)
3) Tatlı sert biçimde (biraz güç uygulamadan çıkmıyor ) döşemeyi aşağı doğru çekip tırnaklarından kurtarıyoruz. (Ses yapan tavan döşemesinin sunroofu tuttuğu tırnaklar)
4) Aynı işlemleri sağ taraf içinde yapıyoruz.
P.s : Aracınıza verebileceğiniz zararlardan şahsım ve skodaturkey forumu sorumlu değildir.