Octavia’mın garantisi mart ayında bitti. En son bakım ocak gibi yapılmıştı, servise yağı kendim götürdüm sadece filtre ve işçilik onlardandı. 450tl civarı vermiştim. Yağ casrol edge 5-30 LL.
Sonra Polo 1.2tsi dsg aracımın bakımını yaptırdım bu sefer özel servise gittim. . Yağ aynı, filtreleri Ankara Merttuğ’dan hengst aldım. Polen hariç. Poleni orjinal temin edemediler.
Bu ay Octavia’mın 60bini doldu. 1-2bin km sonra bakıma sokacağım ama özel serviste. Dsg-iyi niyet muhasebesini çok yaptım ve yetkiliyi bırakma kararı aldım.
Yetkili servis 60bin bakımı için 1345tl fiyat verdi. Muhtemelen balatalar da değişecek. 2500’ü bulacaktı.
Bir ay önce hepsiburadadan yine satıcısı hepsiburada olan (sahte yağa karşı önlem olsun diye) castrol edge 5-30 LL aldım. 188tl. (Şu an 230tl civarı).
Bugün de önce merttuğa gittim telefonda var deyip ucuz fiyat verdiler, gittim yok dediler. Bence stok sorunları var. Sonra Türkyılmaza gittim. Hengst,mahle,bosch markalardan oluşan bir potpori yaptım:) şöyle;
Hava filtresi(mahle):85tl
Yağ filtresi(hengst):50tl
Polen filtresi(hengst):75tl (polende spot ürünü çok tavsiye etmesine rağmen almadım, daha önce koku problemi yaşadım. Fiyatı 20-30tl idi)
Yakıt (bosch): 125tl (hengst 180tl idi, merttuğ 160tl demişti, indirim yapmasında ısrar ettim ama yapmadı bende inattan bosch aldım ama pişmanım)
Velhasıl bu rakamlara 120tl de işçilik verip yaptırcam bakımı.
Faydalı olması dileklerimle.