Nedense Einhell'in ürünleri daha sıradan geliyor bana. ATABA bundan iyi diye düşünüyorum. İsterseniz karşılaştırıp kararı siz verin.
%50 doluluktaki akü kötü sayılmaz. Sonuçta marş yapıyorsa gücü yeterli gelmediğinden gecikmeye sebep olabilir. Uzun kullanım sonunda doluluğu fark ediyor mu? Zamanla sülfatlaşma oluşmuş olabilir. 5-6 Saat şarjda tutup bir süre dinlendikten sonraki kapasitesine bakmak lazım. Akü eskidikçe akım tutma kapasitesi azalacaktır. Öğrenmenin bir yolu motor soğukken ya da sabahleyin kutbun birini söküp (radyo-teyp ayarlarınız silinebilir!) voltajı ölçmek. Sağlıklı bir aküde 12.40 Volt ve yukarısında olmalı. Marş motoru ve şarj sistemine de bakmak gerekebilir. Ya da daha iyisi emanet bir akü ile deneyip, bu durumun aküden kaynaklı olduğuna emin olmak kafanızdaki soru işaretlerini giderecektir.
Nedense Ataba markası da bana uyduruk geliyor. İsminden olabilir, psikolojik :p Hong Kong.
Einhell marka şarjlı tornavidam var, beğendiğim bir ürün, bundan dolayı de ben Einhelli seviyorum.
Değerlindemeye alacağız, Teşekkürler.
200km kadar şehirdışı yolculuktan sonra, akü seviyesi %70 lere geliyor.
Asla %80 görmedim.
Start stop hala devreye giriyor. Bildiğim kadarıyla akü zayıflayınca önce start/stop devre dışı kalıyor.
Bende hala akü zayıf uyarısı gelmedi.