Peki kar olmadığı zaman nasıl ? yani soğuk ama kuru günlerde genelde Ankara böyle olur çünkü.
Konya'da Ankara'dan çok farklı sayılmaz aslında. Normal yazlıklarım aracı satın aldığımla beraber gelen Kumho marka lastiklerle yazın hava sıcak olduğunda bile korku verirken bu lastiği kış aylarında takınca inanın mutlu ve güvende hissediyorum kendimi. Hem fren hem yol tutuşu gerçek manada oldukça tatminkar. Yol tutuşu A verimliliğinde olduğunu bana ispatlıyor.
Nokian WR D4 modelini hem yakın arkadaşım hemde ben kullanıyorum. İkimizde uzun araştırmalar ve istişareler sonucu aldık ve aldıktan sonraki deneyimlerimiz ve testlerimizi paylaştığımızda iyi ki almışız kanısına vardır.
Arkadaşımın ebat 205 55 R16 Honda Civic aracında kullanıyor. Son kasanın bir öncesi.
Bende 185 60 R15 Skoda Fabia III de kullanıyorum.
Ayrıca kuzenimde Ankara'da yaşıyor daha bu kış aldı ama henüz taktırmadı. O da Toyota Corolla 2018 aracına 205 55 R16 aldı.
Hep bahsedilen lastiğin yumuşak olmasından kaynaklı sıcak havalarda kullanılmamasına dikkat etmek gerektiği oldu. Bende hava gerçekten soğumadan takmamaya özen gösteriyorum. Birde özene bezene satın aldığım için ömrü boyunca kullanmak istiyorum o yüzden dikkatli davranıyorum.
185 60 r15 modellerinde genellikle XL ibaresi yazar lastiklerde. Ekstra yük anlamına geliyor. Ve yanaklar güçlendirilmiş oluyor. Yanaklarda balon riskini indirgemiş oluyor.