@mkoray79 , @mşah
Koray nerelerdesin dostum?
Bugün Mehmet ile senin kulağını çınlattık.
Senin akü her halde sorunuz artık, konuyu unuttun.
Bi voltaj bilgisi ver bakiim .
Vay bro teşekkürler. beni dusundugunuz icin de ayrıca sagolun.
Valla ne yalan soyleyim benim de aklımdasınız ama konuyla alakalı yeni, aslında farklı yazacak birşey olmadıgı için yazmadım. Ama hep bir yazasım vardı. Senin yazın iyi geldi bahane oldu.
Akü problemsiz çok sukur, ama problem olacakta birsey yok. Havalar iyi birde surekli sarjlıyorum.
Nasıl:?
Şöyle ki; haziran basında 65 üstüne izin kalkınca anayı babayi ve benim aileyi aldım ve Kayseri Develi'ye getirdim. O gun bugundur buradayız evden calısıyorum sorun olmuyor. Buradaki ev bahceli 2 katlı biz ustte komsu altta. bizim bahce önde yola bakıyor. Bahcede elektrikte var. Oh mis!!! (aküyü çıkarma zahmetinden kurtuldum).
Ama soyle bir durum var mesafe kısa ama ev marketler arası mesafe biraz oldugu için yurumeye yurunmuyor, arac içinde cok kısa kalıyor. Carsıya pazara marketlere cıkınca en fazla 4-5 km içinde 5-10 kere arasında marş yapıyor arac. o marketten obur markete, fırına, manava, vs vs. haliyle aküde 3-4 hafta isare edeveğine 1 hafta 10 gunde voltajı en fazla 12,5'e yaklasıyor.
12,55V ve altını gordukce şarjlıyorum.
Ama bahcere priz oldugundan, aracın dıbıne kablo uzatıp yerinde 1 ila 2 saat içinde sarjlıyorum yetiyor. Çok rahat oluyor.
Bu arada şarjlarken (aku araç üstünde) kitapta birşey farkettim +/+ , -/- baglamıyorum sarj cihazını. Bizimkiler start stop sistemli oldugundan araç ustu akü şarjında +/+ , -/şase şeklinde şarj aletini bağlıyorum.
Asagıdaki gibi:
Sizde durumlar nasıl?