Arkadaşlar merhaba, 2.el bir cihaz almıştım (Bosch C7) ancak benim araba üzerinde ki aküde çalışmadı.
Yani kısaca anlatayım belki başına gelen gelmiş olan olur,
- İlk önce arabayı park ettim bagajı açtım stepneyi çıkarttım ve Bosch C7 cihazın kırmızı artıya siyah eksiye gelecek şekilde akümü araçtan sökmeden taktım.
- 2. Adımda bagajı kapattım kabloyu güzel bir yerden dışarı aldım ezilmeden, arabayı kitledim ve 15 dk bekledim.
- 3. Adımda cihazı prize taktım prizi açtım ve mavi Mode ışığı yanınca Mode tuşuna basarak AGM modu seçtim (12V) ışığı yanmadı yada gündüz ben görmedim, şarj olarak obd cihaz ile baktığımda %70 falan gösteriyordu akü, ve cihazda da 50 ile 75 arasında ki ışık yandı, 2 dk sonra 75 ile 100 arasında li yandı, 5-6 dakika sonra da sonda ki yeşil yanıp sönmeye başladı (Bu yanıp sönen lamba şarj oldu demek)
Biraz daha bekledikten sonra daha şarj etmiyordur diye düşünerek cihazı Mode tuşuna basarak mavi hale getirdim ve dişini çektim. Sonrasında bagajı açtım ve kutup başında ki krokodilleri çıkarttım. Arabayı obd den bağlayarak ölçüm yaptığımda yine % 69 70 göründü.
Ayrıca şarj cihazı bağlıyken Mode tuşuna basarak Mode değiştirmek istediğimde de diğer modlara geçemedim.
Yani arabada şarjı engelleyen bir devre yoktur diye düşünüyorum, aldığım 2.el cihaz sanırım sorunluydu.
2.defa da aynı şekilde deneme yaptım yine benzer sonuca ulaşınca iade edeceğimi belirttim, sonuçta git gel bana ızdırap oldu olacak
Sizlere sormak istediğim akü şarj kabul etmemesi vb bir şey olabilir mi?
Şimdi bir endişe sardı beni, yeni cihaz alsam bu şekilde o da çalışmazsa iade alırlar mı? Black&Decker BDV090 almayı düşünüyorum uygun fiyatlı o var, bütçemi aşmak istemiyorum yoksa Noco Genius 5 alır geçerdim ama şimdi çalışmazsa çalıltıtamazsam sökmeden aküyü diye kara kara düşünüyorum.
Ankara da denemeye yapabileceğim bu cihazlardan birisine sahip kimse var mı arkadaşlar?
Yada beceremediğim bir nokta olabilir mi?
Ne yapsam karar veremedim.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi